2022 Haziran ayı kira artış oranı belli oldu!

Bir çok vatandaş kiralardan yakınırken bugün yeni zam oranları açıklandı. 2022 Haziran ayı kira artış oranı belli oldu!

2022 Haziran ayı kira artış oranı belli oldu. Bir çok ev sahibi ve kiracı 2022 Haziran ayı kira artış oranlarını merak ediyordu. 2022 yılı Mayıs ayı enflasyon oranları bugün saat 10:00’da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından resmen açıklandı.

Açıklanan rakamlara göre Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 132,16, aylık yüzde 8,76 arttı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 73,50, aylık yüzde 2,98 arttı.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Haziran ayı kira artış oranları belli oldu. Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Haziran ayı için yüzde 39,33 oldu. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, TÜFE’de 2022 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,98, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 35,64, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 73,50 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 39,33 artış gerçekleşti.

KİRA ARTIŞ ORANI NASIL HESAPLANIR?

Yeni Ekonomi Paketi kapsamında kira zamları artık üretici fiyat endeksi oranlarına göre değil, kira artış oranına dair üst sınır tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirleniyor. Ancak açıklanan bu rakam ev sahibi tarafından uygulanabilecek en yüksek tavan zam oranı oluyor.

 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıEv alacaklar dikkat! Konut fiyatlarını daha da artıracak karar!
    Sonraki yazıYazlık Konut Satış Değerinde %432 artış ile Datça ilk sırada