2022 Kasım ayı emlak vergisi ödeme tarihleri ne zaman?

Emlak vergisi ödemeleri için tarih araştırmaları yoğunlaştı. Taşınmaz sahibi olan vatandaşlar yılda iki defa bu vergiyi ödüyor. Ödemeler tek seferde yapılabileceği gibi iki taksit olarak da yapılabilir. 2022 Kasım ayı emlak vergisi ödeme tarihleri ne zaman?

2022 Kasım ayı emlak vergisi ödeme tarihleri ne zaman merak ediliyor. Emlak vergisi, Kasım ayıyla birlikte gündeme gelen konular arasında. Her sene tek seferde veya iki taksit halinde tahsil edilen emlak vergisi, belirlenen sürede ödenmediği takdirde her ay için belli oranda gecikme zammı uygulanıyor. Peki Kasım ayı emlak vergisi ne zaman ödenecek, son tarih ne? İşte detaylar…

KASIM AYI EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENECEK?
2022 yılı emlak vergisi için 2. taksit ödemeleri başladı.

Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri 1-30 Kasım tarihleri arasında tamamlanacak.

Belirlenen süre zarfında ödenmezse her ay için belli oranda gecikme zammı uygulanıyor.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?
Her yıl düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de bölünebiliyor. Ödeme yapılırken, belediyelerden tahsis edilen beyanname dolduruluyor.

Ödemeler doğrudan belediyeye yapılabileceği gibi belediyelerin internet sitesi üzerinden veya e-Devlet aracılığıyla da tamamlanabilecek. Ayrıca PTT şubelerinden, banka şubelerinden, bankaların internet şubelerinden ve cep telefonları üzerindeki mobil uygulamalardan da ödeme yapmak mümkün.

Ayrıca emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar bu işlemleri belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti aracılığıyla öğrenebilirler.

EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAF?
Emlak vergisinden geliri olmayan ev hanımları, işsizler, brüt 200 metrekareyi aşmayan tek konutlar, engelliler, gaziler ve şehit yakınları ile emekli maaşı dışında geliri olmayan emekliler muaf tutuluyor.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıKnauf’tan rekabet avantajı sağlayan 0,6 mm’likprofiller
    Sonraki yazıEğlenceli Atölyeler Kasım Ara Tatilinde Sur Yapı Marka AVM’de