2022 yılında konut kredisi faizleri ne oranda olur?

Konut kredilerinde vatandaşın beklediği faizlerin yüzde 1 ve altı olduğuna dikkat çekilirken, bu seviyeler enflasyon konusunda ise endişeye neden oluyor.

Şimdilerde en düşük faiz oranı kamu bankalarında ve bu oran yüzde 1.20 olarak belirlendi. Katılım bankalarında da faiz oranı yüzde 1.40-1.50 seviyelerinde seyrediyorken, diğer özel bankalarda yüzde 2’yi geçiyor. Tüketiciler bu oranları yüksek görüyor. Konut satışlarında vatandaşın gözünün faiz oranlarında olduğuna vurgu yapan hangikredicom CEO’su Oray Durmazoğlu, ihtiyaç kredisi kadar konut kredilerinin de önem arz ettiğini dile getirdi.

Gelecek süreçte esas gündemin konut kredileri olacağına dikkat çeken Durmazoğlu, konut kredi faiz oranlarının düşmesiyle beraber ev fiyatlarının da yükseldiğine değinerek, bu durumun da enflasyonu yukarı doğru çektiğini belirtti.

Vatandaşın kredi kullanımına ilişkin talebinin artarak sürdüğünü dile getiren Oray Durmazoğlu, burada en hassas durumun kredi onayı olduğunun altını çizdi. Bankalardan yapılan kredi sorgulamanın kredi notunu olumsuz etkilediğini vurgulayan Durmazoğlu, kendilerinin de ‘Kredi Notu’ ile tüketicinin kredi alma ihtimalini hesapladıklarını belirtti.

 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıYakapark’ta 1 milyon 884 bin liraya 2+1!
    Sonraki yazıYabancıya vatandaşlık düzenlemesinde yeni şartlar! Resmi Gazete’de yayınlandı! Artık..