2023 İmar affı çıkacak mı?

İmar affı düzenlemesi 11 Ekim’de TBMM Komisyonuna sevk edildi. 2022 yılı içerisinde teklifin kabul edilip, yürürlüğe alınıp alınmayacağı merak konusu oldu. İlk defa 1984 yılında çıkarılan imar barışı ile birlikte kaçak ve çarpık yapıların önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Son olarak ise 2018 yılında imar barışı düzenlemesi gerçekleşmişti. İşte Meclise sunulan İmar affı düzenlemesinde son gelişmeler…

İmar affı pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde imara aykırı olarak yapılan kaçak yapılar büyük risk içeriyor. Bu konu hakkında atılacak adımlar vatandaşın gündeminde yer alıyor. Peki, İmar barışı gelecek mi? İmar Affı Ne Zaman Çıkacak?

İMAR AFFI ÇIKACAK MI?

İmar affı kanun teklifi 11 Ekim’de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edildi. İmar affının kapsamı ve ne zaman çıkacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Konu hakkında hükümet kanadından kısa süre içerisinde açıklama yapılması bekleniyor.

“MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ AMAÇLANMAKTADIR”

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından İmar affı TBMM’ye geçtiğimiz Ekim ayında sunulmuştu. TBMM Başkanlığı ise konuyu komisyona sevk etmişti. Destici yaptığı açıklamada yüz binlerce vatandaşın ve binlerce ailenin iptal edilen yapı kayıt belgeleri sonucunda idari para cezası ve yıkım kararıyla karşı karşıya kaldığını dile getirerek “ Barınma ihtiyacını karşılamak üzere özel mülkiyetler üzerine yapılmış ve yapı kayıt belgesi almış, bir kısım yapı kayıt belgesi iptal olmuş ve iptal olma aşamasında olan yapılar; kamu zararı, iskan ve imar yönünden incelenmek sureti ile yapı sahiplerinin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

İMAR AFFI NEDİR?

Gecekondu ve imar mevzuatına göre yapılmayan ve inşa edilmeyen yapıların mülkiyet ve uygulanma sorunlarını düzenleyen kanuna İmar Affı ya da imar barışı adı verilir.

İmar affı, ilk defa 1984 yılında çıkarılmıştır. İmar affı, kaçak ve çarpık yapılaşmayı engellenmek için çıkarıldı. İmar affı, risk altında bulunan ve afet bölgesinde yer alan yapıların düzenlenmesi ile ilgili kanunlar çerçevesinde düzenleniyor.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıEmlak Konut GMYO, geri aldığı hisselerin bir kısmını sattı
    Sonraki yazıKonut kampanyasına büyük talep