2023 TOKİ Orta Gelir Konut Kampanyası başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ Orta Gelir Konut Kampanyası başvuruları 16 Ocak 2023 tarihinde başladı. Orta gelirli vatandaşları konut sahibi yapmayı amaçlayan projede 100 bin konut satışı gerçekleşecek. TOKİ Orta Gelir Konut Kampanyası kapsamında başvuru şartları ve başvuruların nasıl, nereden yapıldığı, projeye başvuru yapmak isteyenler tarafından mercek altına alındı.

Orta gelirli vatandaşlar tarafından merakla beklenen TOKİ Yeni Evim Konut Kampanyası başvuruları başladı. Başvuruların başlamasının ardından başvuru şartları ve başvuruların ne zaman sona ereceği merak konusu oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TOKİ Orta Gelir Konut Kampanyası ödeme planı, başvuru detayları hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Yeni Evim Konut Kampanyası hakkında yapılan açıklamalar ve başvuru detayları…
TOKİ ORTA GELİR KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

TOKİ Orta Gelir Kampanyasına başvuru işlemleri 16 Ocak Pazartesi günü başladı. Gerekli şartları yerine getiren vatandaşlar, satın almak istediği daireyi bularak banka veya katılım bankalarına başvuru yapabilecek.

Bankalar, başvuru sonrasın kişinin ve konutun uygunluğunu denetleyecek. Şartları sağlayan konut bulunması durumunda vatandaşlara 0,69 faiz oranından başlayan krediler verilecek. 16 Ocak itibarıyla açılan web sitesi üzerinden vatandaşlar, Yeni Evim Kampanyasına dair gelişmeleri ve detayları takip edebilir.

İLK ETAPTA 100 BİN AİLE, TAMAMI BİRİNCİ EL OLACAK YENİ YUVALARINA KAVUŞACAK.

0,69’dan başlayan vade farkı

15 yıl vadeli

%10 peşinat

İlk 3 yıl ödeme kolaylığı

Hane gelirinin %40’ını geçmeyecek taksit oranı

TOKİ ORTA GELİR KAMPANYASI BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

18 yaş üstü, bankalar tarafından kredi alması uygun görülen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kampanyadan yararlanabilecek.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla’da konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarda bir yıl o ilde ikamet etme şartı aranacak. Diğer illerde bu şart geçerli olmayacak.

Diğer başvuru şartları ise şu şekilde;

Konutlar sıfır olacak.

Kişinin üzerine konut olmayacak.

1 yıl ikamet şartı olacak.

Son bir yılda konut aldığı ilde konut satmamış olacak.

Peşinat yüzde 10 olacak.

Ev 5 yıl satılamayacak.

15 yıl vade olacak.

Taksitler hane gelirinin yüzde 40’ını geçmeyecek.

Konut kredisinde faiz oranı yüzde 0,69’dan başlayacak.

15 yıl vade ile 5 milyon TL’ye kadar kredi alınabilecek.

TOKİ Orta Gelir Konut Kampanyası kredi faiz oranları kullanılacak kredinin tutarına göre değişecek. 2 milyon liraya kadar alınacak kredide faiz oranı 0,69, 2-4 milyon arasında 0,79 ve 4 milyonun üzerindeki kredilerde faiz oranı 0,99’u bulacak.

 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıABD’de konut başlangıçları düşüşünü sürdürdü
    Sonraki yazıKonut almak artık zenginler için de zor