26838 KİLOMETRELİK SANAL KOŞU REKORUYLA ZAFER ULTRA MARATONU SINIRLARI AŞTI

Nef Vakfı tarafından, Türk milletinin zafer dolu hikâyesinin 100. yılına özel olarak düzenlenen Zafer Ultra Maratonu, geçtiğimiz yıl büyük bir coşkuyla gerçekleşmişti. Bu yıl; Cumhuriyetimizin 100. yılında Zafer Ultra Maratonu sınırları aşarak sanal platformda küresel bir deneyime dönüştü. 26 binden fazla kilometrenin koşulduğu Zafer Ultra Maratonu’na birçok ülkeden sporcular ve Ata’mızı ve milli mücadelenin kahramanlarını anmak isteyen vatandaşlar katıldı.
Zafer Ultra Maratonu’nda geçen yılın 295 km’lik ultra maraton ve halk koşusundan farklı olarak, bu sene koşu adımları sanal arenada atıldı. Katılımı Türkiye sınırları dışına taşıyarak, tüm dünyayı kucaklamak adına sanal olarak düzenlenen Zafer Ultra Maratonu’nda koşucular coğrafi sınırları aşarak, dünyanın dört bir yanından katılımcılarla bir araya geldi. 15 Ağustos’ta başlayan sanal koşuda 1365kişi26838km koştu. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yılında tamamlanan koşuya dünyanın birçok ülkesinden katılım sağlandı.

Almanya, İtalya, ABD, Avustralya, İsveç, Kazakistan, Azerbaycan, KKTC, Filistin, Hindistan, Montenegro, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere,Saraybosna, Makedonya ve Kanada gibi farklı ülkelerden kayıt olan sporcular ve vatandaşlar koşuya katılım göstererek tek yürek atalarımızın yolunda buluştu.

Koşucular dünya neresinde olursa olsun, zaferin izini sürerek, diledikleri mesafeyi koşup, zafer yolunu ve zafer ateşini temsil eden bu adımları uygulama yardımıyla kaydedip Nef Vakfı sistemine yükledi. Böylece dünyanın her noktasından koşucular Zafer Ultra Maratonu’na anlam dolu bir katkı sağladı.

Geçtiğimiz yılın zafer rotası olan Afyon-İzmir rotası, bu yıl da aynı heyecanla sanal ortam üzerinde devam etti. Yaklaşık 295 km’lik bu eşsiz rota, koşucuların yüklediği kilometrelerle adım adım tamamlandı. Her adım, zaferin sembolüne bir tuğla daha ekledi.

Bununlabirlikte Nef Vakfı, Büyük Taarruz’un 101. Sene önce Gazi Mustafa Kemal’inkomutasındabaşladığıtopraklarda, AfyonkarahisarStadyumu’nda100. Yıl 100 kmAnıKoşusudüzenledi. Dünyadaböylebirrotadadüzenlenen ilk bayrakkoşusuolanyarışa, milli mücadelemizikadın, erkekdemedenomuzomuzakazanan milli kahramanlarımızıanmakiçinkadınkoşucular da katıldı. 18 farklıtakımınkatıldığıkoşububirlikveberaberlikduygusunugözlerönüneserdi.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıForm Endüstri Ürünleri Firması İş Geliştirme Müdürü Pınar Gürler, Sürdürülebilir Enerji Kullanımına Dikkat Çekti
    Sonraki yazıŞişecam Şangay Deri Fuarı’nda Krom Ürünlerini Sergiledi