BAD Tasarımıyla Çeşme’de Yeni Bir Yaşam Tarzı: Ventuno Marina

Yaratıcı yaklaşımıyla işlevselliği estetikle buluşturan, her projenin ruhunu keşfeden ve müşteri memnuniyetini her zaman öncelikli tutan BAD – Başak Akkoyunlu Design, Çeşme’de iki yapılı bir apartman olan Ventuno Marina projesine imza attı.

Mimar Başak Akkoyunlu liderliğindeki BAD-Başak Akkoyunlu Design tasarımlı Ventuno Marina, 2.417 metrekare parsel üzerinde inşa edilen iki yapılı ve 24 daire içeren bir apartman projesi ve Çeşme’nin kalbi olan marinaya yürüyüş mesafesinde konumlanıyor. Proje, 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan A ve B bloklarından meydana geliyor. Ayrıca bu blokları birbirine bağlayan bodrum katta otopark, dairelere ait depolar, görevli dairesi ve teknik hacimler yer alıyor.

Her daireye ait olan depolar, A ve B bloklarına ait asansör ve merdiven içeren çekirdeklerden ulaşılacak şekilde bodrum katta toplanmış olup bulunduğu bölgedeki iklimin de yardımıyla, eskiden sıklıkla kullanılan açık koridor sistemi uygulanmış. Ventuno Marina’nın daire girişlerinin yanı sıra dikey sirkülasyonun da bağlandığı bu açık koridorlar, yağmur ve rüzgardan korunmak amacıyla tüm cepheyi kaplayan perfore demir saclardan oluşan ve korkuluk görevi gören yarı transparan cepheyle korunuyor. Aynı zamanda tüm katların ev girişleri, koridor taraflarında yer yer oturma alanına dönüşen saksılar ile zenginleştirilen bir peyzaj tasarımı ile öne çıkıyor.

Ventuno Marina’nın yaya girişi, iki bloğun ortasından ve parselin batısından sağlanıyor. İki bloğun ortasında, yaya girişinin sol kısmında yer alan yüzme havuzu ve güneşlenme alanı, yürüyüş yollarından hem kot farkı hem de etrafındaki peyzaj alanıyla ayrılıyor. Otopark girişi ise parselin kuzeybatı köşesinden sağlanıyor. Otoparkın ana sirkülasyon yolları aydınlatması peyzajın, yapıların el verdiği kısımlarında yer alan çatı pencereleri sayesinde gün ışığı ile destekleniyor. Yollar, aynı ışıklıklarda bulunan aydınlatma armatürleriyle güneş yokluğunda da benzer şekilde aydınlatılıyor.

BAD tasarımlı Ventuno Marina’nın daire planlamaları, bloklara kitle hareketlerini de kazandıran geniş balkon ve teraslar merkeze alınarak yapılmış. İçinde bulunduğumuz iklim için olmazsa olmaz bir unsur olan bu balkonlar, açık mutfak ve salona açılıyor. Eski İzmir apartmanlarında görülen korkuluk sistemi ve malzemeleriyle tanımlanan balkonlar, apartmanın genelinde kendini gösteriyor. Çıplak brüt beton kullanımı; daire içlerinde salon ve mutfak tavanlarında, bodrum katta, genel koridorlarda, dış cephedeki balkon ve saçaklarda da aynı dili sürdürüyor. Cephe yüksekliği boyunca kullanılan alüminyum profiller, bazı bölgelerde banyo pencerelerini saklarken bazı bölgelerde yarı gölgelendirme ve yarı mahremiyet sağlamak amacıyla kullanılmış. Cephede yer verilen doğal taş kaplamalarda da mekanik montaj sistemi kullanılarak yağmur suyu ve pis su iniş hatları gizlenmiş.

Projenin peyzaj ile iç içe olması için bodrum katın önemli bir bölümünün yeşil alan olarak kullanılması, bodrum katın üzerinde 50 cm toprak yüksekliği tasarlanarak sağlanmış. Bu yeşil çatıda ağırlıklı olarak bodur bitkiler kullanılmış olup bodrum dışında kalan toprak kısmında ise yapı yüksekliği ile orantılı seçilen yüksek ağaçlar, bloklar arasında akasya ağaçları ile yol cephelerinde palmiyeler, mimarinin bir parçası olmuş. Parsel etrafında tasarlanan çevre duvarı ise, yer yer yol tarafında saksılar oluşturarak Ventuno Marina’nın peyzajı sayesinde kent ile bütünleşmesini sağlamış.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıArmis, Türkiye’nin ilk Süper Ortopedik Yatağı olan Alegra Master’ı Beğeniye Sundu
    Sonraki yazıAlfemo’nun yeni Genel Müdürü Tolga Kaya oldu