İhtiyaçtan öte bir zorunluluk

Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin gerçekleştirdiği kurultayın ikinci oturumunda konuşan Başkan İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’daki kentsel dönüşümün ihtiyaçtan öte bir zorunluluk olduğunu belirtti.

Dönüşüm hamlesinin Türkiye için hayati bir konu olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Şehri sadece üzerinde yaşadığımız alan olarak düşünmemeliyiz. Nüfus yoğunluğumuzun yüzde 85’i şehirlerde yaşıyor. Doğal afetlerin her an olabilme olasılığı yüzünden şehirlerimiz nüfus yoğunluğu sebebiyle büyük bir risk havuzunu oluşturuyor. Gereken önlemleri alarak gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak en önemli sorumluluğumuzdur” diye konuştu.

“Amaç sürdürülebilir şehircilik”

Kentsel dönüşüm çalışmalarında öncelikli hedeflerinin insan-mekan ilişkisini göz ardı etmeden projelerini hayata geçirmek olduğunu aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Dönüşüm hamlesinde sadece fiziki mekanları konuşmak yetersiz. Şehri yeniden inşa ederken önceliğimiz vatandaşlarımızın refah seviyelerini yükselterek yaşam kalitelerini üst düzeye çıkarmaktır. Mekansal dönüşümdeki amacımız ise sürdürülebilir şehircilik politikası ile Yıldırım’ı geleceğe taşımaktır” dedi.

Projelerini, mekansal dönüşümün insana dokunmadan yapılamayacağının bilinciyle hayata geçirdikleri belirten Başkan Edebali, altyapısı ve ulaşım sorunu olmayan, mahalle kültürünü koruyan Yıldırım’ın her yönüyle insanların yaşamak isteyeceği bir yer olacağını söyledi.

Yıldırım’daki kentsel dönüşümün toplumdaki tüm paydaşlarının ortak akılla ürettikleri projelerle başarıya ulaşacağını kaydeden Edebali, “Yıldırım Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’ni inşa ettik. 5 bin metrekarelik bir alanda hizmet veren binamızda AR-GE birimimizin çalışmaları neticesinde teknik bilgilerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Mülk sahibi vatandaşlarımız buraya gelerek dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi alabiliyorlar” dedi.
 
Yıldırım’ın dönüşüm çalışmalarındaki son durumu hakkında da bilgi veren Edebali, “İlçemizdeki 1350 hektarlık alanı yeniden planladık. 450 hektarlık riskli bir alan üzerinde merkezi hükümetimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Afetler, çevresel faktörler, toplumsal gerekçeler, estetik yönler ve ekonomik açıdan Yıldırım’daki dönüşümü acilen gerçekleştirmeliyiz. Başta merkezi hükümetimizle el ele vererek toplumsal bilinci de yerleştirerek Yıldırım’ın geleceğini yeniden inşa etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazı“1970’lere dönülmesin”
    Sonraki yazıSeaPearl Ataköy’den kişiye özel ödeme seçenekleri
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.