Işgın en güçlü kanser savar

Anadolu’nun kadim sebzesi ışgın, ününü Amerika’ya kadar duyurmuş durumda.

Işgın hayat kurtarıyor… Doğu Anadolu’da çokça tüketilen ışgın otunun bir diğer adıyla yayla muzunun bilimsel araştırmalar sonucunda kanser hücrelerini yok ettiği ortaya çıktı.

Memleketten gelen sağlık; ışgın hayatınızı kurtarabilir. Anadolu’nun kadim sebzesi ışgın, ününü Amerika’ya kadar duyurmuş durumda. Öyle ki, yapılan araştırmalar sonucu kanser hücrelerini yok ettiği ortaya çıktı. Herkesin çok fazla bilinmeyen mucizevi ‘ışgın’la tanışma vakti geldi o halde!

DİĞER ADI: YAYLA MUZU

Anadolu’da yayla muzu olarak da bilinen ışgın, Atlanta Üniversitesi’nde iki aşamada değerlendirmeye alındı. Çıkan bulguya göre kanser hastalığının yeni bir ilacı olacak nitelikte. Deney sonuçlarının olumlu olması, bilim insanlarını da harekete geçirmiş durumda. Birkaç yıl içerisinde kanser tedavisinde kullanılmak istediklerini belirtiyor uzmanlar.

IŞGIN OTUNUN FAYDALARI

Kanser hücreleri tedavisinin yanı sıra birçok hastalığa da iyi gelen ışgın, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde sıklıkla tüketiliyor. Anadolu insanının alışkın olduğu dağ muzuna, batı kesim biraz uzak kalmış sanki. Hatta içimizde adını duymayanlar da çıkacaktır ama olsun. Işgın otunun tüm faydalarını öğrenmek isteyenler için sıralıyoruz. Kuzugiller familyasından olan ışgın çiğ, zeytinyağlı, yumurtalı olarak yenilebiliyor. Reçelini yapanlar da var tabii, onlar bu tada gerçekten aşık… Yüksek oranda C vitamini içermekle beraber hazmı kolaylaştırır ve mideyi rahatlatır.

MİDE BULANTISINI DİNDİRİR

Mide bulantısı yaşıyorsanız, taze ışgın yemeniz yeterli. Tükettiğiniz andan itibaren kusmanızı engelleyecektir. Yukarıda da detaylı olarak bahsettiğimiz gibi, içerdiği polifenol maddesi sayesinde kanser hücrelerinin gelişimini engelliyor. Afrodizyak etsini de unutmamak lazım… Bu ayrıntıya dikkat edelim: Hamile ve emziren kadınların ışgını tüketmemesi öneriliyor. Ayrıca oksalik asit içerdiği için yaprakları kesinlilke tüketilmemeli, çünkü zehirleyebilir.

IŞGIN NEREDE NASIL YETİŞİR?

Sivas, Erzurum, Malatya, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Elazığ, Hakkari, Van ve Mardin civarında bol bol bulmak mümkün ışgını. Toprakta yetişen bu bitkinin tadı kiviyi anımsatıyor. Hafif ekşimsi olan ışgının çiçekleri de oldukça hoş kokulu. Hatta bazı içeceklerin yapım aşamasında da kullanılmakta bu çiçekler… Toprakta yetişen ışgın bitkisinin gövdesi ve kök kısmı tüketilmeye uygundur. Yaprakları haricinde güzel tada varmanız gayet mümkün.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazı4 milyon 600 bin TL’den satışa çıkarılacak
    Sonraki yazıSigarayı bırakmanın püf noktaları
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın