Isı Yalıtımı Binaların Yapısal Sağlamlığını Koruyor

6 Şubat depremlerinin ardından bir yıl geçti. Büyük felaketin yıl dönümünde yine en çok konuşulan konulardan biri binaların yapısal sağlamlığı.

Dayanıklı binalar inşa etmek kadar bu dayanımı korumak ve binaların kullanım ömrünü uzatmak da son derece önemli. Hem ısı hem de su yalıtımı, binalarda deprem güvenliğine katkıda bulunmanın, rutubete karşı dayanıklı yapılar inşa ederek korozyonu önleme yollarının başında geliyor.

Dış cepheleri iklimin olumsuz etkilerinden koruyan ısı yalıtımı, yapılarda korozyonu önleyen bir uygulama olarak deprem güvenliğine de katkı sağlıyor. Özellikle yapı statiğinde, yapı fiziğinin devamlılığı konusunda ısı ve su yalıtımının olumlu etkileri bulunuyor. Statik anlamda doğru bir bina tasarlanırken, bu binaya özellikle doğru ürünlerle temelden ve dış kabuktan yalıtım uygulandığında yapıda meydana gelebilecek nem, küf oluşumları ile demir aksamların korozyona bağlı zayıflaması engelleniyor ve yapının korunmasına katkı sağlanıyor.

 

Rutubete karşı dayanıklı binalar

Binaların depreme dayanımını azaltan en önemli nedenlerinden birinin korozyon olduğunu belirten Betek Yalıtım Pazarlama Direktörü Çağdaş Korkmaz, ısı yalıtımı sistemleri ile binaların dış cephelerinin mantolandığını, böylece yapıların dış etkenlere karşı ekstra bir koruma katmanına sahip olduğunu aktardı.

Korkmaz “Betek tesislerinde bulunan Bilimsel Araştırma ve Eğitim Merkezi’mizde yaşlandırma testleri ile dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin yaklaşık 25 yıllık davranışları test edilmektedir. Bu testlerin sonucunda, doğru uygulanmış ve standartlara uygun malzemelerin kullanıldığı ısı yalıtım sistemlerinin yapısının korunduğu görülmektedir. Bu da binaların ömrü boyunca sıcak, soğuk, yağmur, rüzgar gibi dış etkenlerden dolayı oluşabilecek olumsuz etkilere karşı korunacağı anlamına gelir.” dedi.

Doğru ısı yalıtımı korozyonu önlüyor

Deprem güvenliğinin önemli bir fonksiyonu olan ısı yalıtımından gerçek bir verim alabilmek için malzeme seçiminin önemine dikkat çeken Çağdaş Korkmaz “Ancak doğru malzemeler ve standartlara uygun kalınlıktaki ısı yalıtım levhaları ile ısı yalıtım sisteminden istenen performans alınabilir. Betek bünyesinde üretilen Dalmaçyalı İleri Isı Yalıtım Sistemleri üstün ısı yalıtım performansının yanında, yapı fiziğine uygun olarak nefes alma ve esneklik özellikleri de dikkate alınarak üretilir. Böylece binalarda oluşabilecek küf, nem, rutubet gibi istenmeyen durumlar ve yapı ömrünü olumsuz yönde etkileyen korozyon etkileri engellenmiş olur. Yalıtımda temelden çatıya kadar tüm yapı elemanları bir bütün olarak düşünülmelidir. Sistem standartlarına uygun şekilde tümü detaylanan doğru ısı ve su yalıtımı uygulaması sayesinde sağlıklı ve uzun ömürlü binalara sahip olabiliriz.” diyerek tüketicilere önemli önerilerde bulundu.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıFANUC, otomasyona olan tutkusunu Akademi eğitimleriyle aktarıyor
    Sonraki yazıŞıklığın zamansız estetiği Geberit lavabo bataryalarıyla banyolarda