Kanal İstanbul şehir trafiğini rahatlatacak

Köprünün '0' noktasında, diplomatların köprünün Avrupa ve Asya tarafları arasındaki geçişleri renkli görüntülere sahne oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Ağustos'ta açılacağını ilan ettiği 3. boğaz köprüsünün Sarıyer Garipçe Köyü ayağında 65 ülkenin büyükelçi ve konsolosları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Yavuz Sultan Selim adının verileceği açıklanan köprünün şantiyesinde kurulan platformda önce kahvaltı yapan yabancı temsilciler, daha sonra 3. Köprü'deki çalışmaları inceledi.

Şehir trafiği rahatlayacak

3. köprü ve Kanal İstanbul gibi İstanbul'un geleceğini ilgilendiren mega projeler hakkında elçilere bilgi veren İBB Başkanı Kadir Topbaş, "3. köprü bir anıt yapı. İstanbul'a çok önemli katkı sunacak" diye konuştu. 3. Köprünün tamamlanması ile İstanbul trafiğinde rahatlama yaşanacağını belirten Topbaş, "Köprüden günde 40 bin TIR ve kamyon geçmekte, trafiği çok ciddi etkiliyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü devreye girdiğinde, Fatih Sultan Mehmet köprüsü İstanbul'a şehir içi köprüsü olarak hizmet verecek. Normal araç trafiğini göreceğiz, ağır taşıtlar kuzeye kayacak. Kenti rahatlatacak" ifadelerini kullandı. 3. köprünün çevre değerlendirilmesinin yapıldığını vurgulayan Topbaş, "Burada bazı noktalarda ağaçlar kesildi ama bunun belki on katı ağaç dikildi. Çevresi daha düzeni hale getirildi" dedi.

Kanal İstanbul'un teknik çalışmaları devam ediyor

Kanal İstanbul'la ilgili bilimsel çalışmaları halen devam ettiğini belirten Topbaş, "Kanal İstanbul için yaklaşık bundan 2 yıl önce çalışma başladı. Hala ihale yapılmamasının sebebi güzergahlar üzerinde araştırmalar yapılıyor. Çevre etkileri dikkate alınmakta. Karadeniz'in Marmara'ya, Ege'nin Karadeniz'e etkileri gözden geçiriliyor. Yoğun bir çalışma var. Bu yıl bir ihale sürecine girebilir. Ama netleşmeyen bazı konular var" dedi. Kanal İstanbul'u çevresinde inşa edilecek yeni yapılara da değinen Topbaş, "Kanal İstanbul çevresindeki yeni yapılarda çok daha yoğunluk olmadan, çevreye saygılı, akıllı yapılar dediğimiz çevreci yapılarla mimari ortaya çıkartılacak. Kent yoğunluğu da kısmen boşaltarak kent içinde kullanılacak alanlar ortaya çıkartılacak" dedi.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıDanimarka ile Almanya arasına en uzun deniz altı tüneli geliyor
    Sonraki yazıFuzul Yapı İstanbul’da büyük ihalelere talip olmaya devam ediyor
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın