Kurtköy’de ilgi büyük konut tiplerine kayıyor


Sürekli olarak kapasitesini genişleten Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yanı sıra son dönemde birbiri ardına açılan üniversiteler, iş ve alışveriş merkezleri, oteller ile yatırımına başlanan Teknopark İstanbul’un da cazibesini artırdığı Kurtköy’de günlük olarak bulunan kişi sayısı hızla artış gösteriyor. Bu artış da yapım halinde olan metro ve köprü projeleriyle destekleniyor. Kurtköy ve çevresinde sürekli olarak artan iş koşulları nedeniyle İstanbul’un gelişmeye devam eden yeni merkezlerinin başında gelen Kurtköy bölgesinin konut olarak yine gözde olacağı ifade ediliyor.

 

Geniş daire tiplerine talep arttı

Still markasıyla Kurtköy’de 4 projede 721 konut hayata geçiren ve bölgenin önde gelen yatırımcıları arasında bulunan Yeşilyurt İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yeşilyurt, bölgenin gelecekte yıldızının daha da parlayacağına dikkat çekti. Sürekli olarak yeni iş koşullarının yaratılmasının bölgedeki projelerde büyüyen konut büyüklükleri olarak karşılarına çıktığını ifade eden Metin Yeşilyurt, “Daha önce 1+0 ve 1+1 daire tiplerine yönelik oluşan talep şimdi yerini daha geniş konutlara bırakıyor. Bu da bölgenin konut profilinin oturuma yönelik kaydığını gösteriyor” dedi.

 

Yeşilyurt, ulaşım imkanlarının çeşitlendirilmesiyle birlikte ulusal ve uluslararası markaların merkezlerini taşımaya başladıklarını belirterek, “Kurtköy ve çevresinde gün geçtikçe artan iş olanakları bölgedeki nitelikli ve ihtiyacı cevap veren projelere ilgiyi artıracaktır. Biz de uzun yıllardır bulunduğumuz Kurtköy’deki 721 konutluk portföyümüzü yeni projelerle destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kurköy İnfografik

–      Bölgede hayata geçirilen 65 konut projesinde yaklaşık 15 bin birim bulunuyor.

–      Kurtköy’de ortalama birim metrekare fiyatı metrekaresi 3500 lira seviyesinde.

–      Kurtköy’ün çevresinde Gebze’ye kadar olan bölgede yer alan organize sanayi bölgeleri, lojistik depolar ve tersanenin de etkisiyle gelişim hızla devam ediyor.

–      Kurtköy’deki gelişimin tetikleyicisi Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ikinci pistin yapılması kapasiteyi 70 milyon yolcuya çıkartacak. Bu da olanakları artıracak.

–      Bölgede hizmet veren Sabancı, Okan ve Gedik Üniversitelerinin yanı sıra Süleyman Şah Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi de buraya yakın durumda.

–      Yapımına başlanılan Teknopark İstanbul'da yerli ve yabancı 900 firmada yaklaşık 40 bin personelin istihdam edileceği ifade ediliyor.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıBritney Spears’ın yeni evinin fiyatı dudak uçuklattı
    Sonraki yazıTEB’de konut kredisi faizi %1,10’a düştü
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.