Mobilya kağıt ve orman ürünleri sektörü ihracat rotasını Moritanya ve Senegal’e çevirdi

Bünyesinde bulunan sektörlerin hakim olduğu ihracat pazarlarını genişletmeye ve yakalanan ihracat rakamlarını artırmaya yönelik çalışmalar yapan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği;Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonu ve İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonuyla “Moritanya – Senegal Genel Ticaret Heyeti” etkinliğini gerçekleştirdi. İslam İşbirliği Teşkilatı Ülkeleri Stratejisi kapsamındagerçekleştirilen ülke ziyaretleri ve yapılan görüşmeler oldukça verimli geçti.

Tasarım ve ürün kalitesini her geçen gün geliştirip yeni yatırımlarla geleceğe odaklanan mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü ürünlerini yeni pazarlara ulaştırarak ihracat hacmini artırmayı hedefliyor. Bünyesinde bulunan sektörlerin uluslararası arenada varlığını güçlendirerek pazar paylarını artırmasına zemin hazırlayan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği,Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonu ve İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonuyla “Moritanya – Senegal Genel Ticaret Heyeti” etkinliğini gerçekleştirdi.Etkinliğe heyet başkanı olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi’ni temsilen Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkan Vekili Ahmet Güleç ve İstanbul İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği’ni temsilen İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı katıldı.“Moritanya – Senegal Genel Ticaret Heyeti” organizasyonuna 10 farklı sektörden ihracatçı firmalar katılım sağlarken gerçekleşen ziyaretle ilgiliTürkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkan Vekili Ahmet Güleç, “Ticaret Bakanlığımızın koordine ettiği İslam İşbirliği Teşkilatı Ülkeleri Stratejisi’nde ziyaret edeceğimiz tüm ülkeler, geçmişten bugüne ikili ilişkilerimizin iyi olduğu ülkeler. Bu minvalde ihracatçı firmalarımızla birlikte Moritanyave Senegal’e ticaret heyeti ziyareti gerçekleştirdik. Görüşmelerimiz oldukça verimli geçti. Bu yıl 30. yılını kutlayan Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak makro ve sektörel ihracat stratejilerinin oluşturulmasına öncülük ediyor, ihracatçılarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Bu doğrultuda ziyaret gerçekleştirdiğimiz her iki ülkeye yönelik ticaretimiz de her geçen gün artıyor ve ihracatta güzel sonuçlar alıyoruz. Yeni görüşmelerimiz neticesinde bunun ilerleyen süreçte daha da artacağını düşünüyoruz” dedi.

Türk üreticisinin gücü yeni pazarlarda hissedilecek
İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği, ihracat pazarlarını genişletmek ve mevcut pazarlarda etkinliğini artırmak için tüm hızıyla çalışmalarına devam ediyor. Birlik,Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonu ve İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonuyla İslam İşbirliği Teşkilatı Ülkeleri Stratejisi kapsamında ilk ziyaretiniBatı Afrika’nın parlayan yıldızları arasında yer alan ve istikrarlı ticaret hacimleriyle dikkatleri üzerine çeken Moritanya ve Senegal’e gerçekleştirdi. Hedef ihracat pazarları açısından Afrika coğrafyası verimli bir ticaret ortamı vaat ederken, gerçekleşen ticaret heyeti organizasyonu üzerine konuşan Güleç, “Moritanya ve Senegal Afrika kıtasının en önemli ülkelerinden. Bölgeye yönelik ticari faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor. Senegal’e 2022’de 637 milyon dolar, Moritanya’ya da 208 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Her iki ülke de Türk ürünlerini seven ve bize sıcakkanlı yaklaşan ülkeler. Biz de mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü olarak pazarda daha çok yer edinmek adına çeşitli görüşmeler gerçekleştirdik, bu görüşmelerin sonuçlarını 2024 yılında pozitif bir şekilde almayı bekliyoruz. Senegal ve Moritanya hem coğrafi konumları hem de liman olanakları ile dikkat çeken ülkeler. İşin bu tarafından baktığımızda bölgeye yönelik ticaretimizde önemli bir iş birliği merkezi olması da mümkün. Ayrıca Türk Hava Yolları’nın Dakar’a karşılıklı yolcu ve kargo seferlerinin olması da bölgeye lojistiğimizi kolaylaştıracak unsurlardan bir tanesi. İlerleyen süreçte Senegal ve Moritanya üzerinden bölgeye ihracatımızın hacimsel olarak büyümesini bekliyor ve bunun gerçekleşmesi için yoğun faaliyetler yürütüyoruz. Ziyaretlerimiz sırasında bizlere destek olan; Türkiye Cumhuriyeti Dakar Büyükelçimiz Sayın Hatice Nur Sağman’a, Dakar Ticaret Odası Başkanı Sayın AbdoulayeSow’a, Türkiye – Senegal İş Konseyi Başkanı Sayın MomarDiouf’a organizasyonumuza kıymetli katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıCumhurbaşkanı Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 2. pistin açılışını yapacak
    Sonraki yazıTEPE HOME GENEL MÜDÜRÜ LEVENT ÇAPAN 2023’Ü DEĞERLENDİREREK YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ PAYLAŞTI