Türkiye Hazır Beton Birliği 2019 Ocak verileri açıklandı

Türkiye Hazır Beton Birliği, (THBB) tarafından düzenli aralıklarla yayınlanan Hazır Beton Endeksi 2019 Ocak ayı raporu yayınlandı.

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) 2019 Ocak ayı raporuna göre bütün endekslerin eşik değerin altında olması, inşaat ve bağlantılı sektörlerdeki hareketliliğin düşük olduğuna ve mevcut tedbirler ile inşaat sektörünün ivmelenmesinin olası görünmediğine işaret etti. Hazır Beton Endeksi 2019 Ocak Ayı Raporu’nda bütün endekslerin eşik değerin altında olması; inşaat ve bağlantılı sektörlerde hareketliliğin düşük olduğunu ve beklentinin de sınırlı olduğunu gösterdi. İnşaatın beklenen yükselişten uzak durumda olduğunu ortaya koyan Rapor, mevcut tedbirler ile inşaat sektörünün ivmelenmesinin olası görünmediğine işaret etti. Hazır Beton Endeksi 2019 Ocak Ayı Raporu’na göre 3 Endeks değeri de, önceki yılın aynı dönemine göre düşüş sergiledi. Aralık ayında -%1,6 düşen Faaliyet Endeksi ocak ayında -%1,2 geriledi. TÜİK tarafından açıklanan Reel Sektör Güven Endekslerinde, diğer sektörlerden negatif ayrışan inşaat sektöründe güven ve beklenti sorunu hâlen devam etmektedir. Söz konusu güvenin, genel ekonomiye olan güvenden ziyade inşaat sektörü özelinde olduğu anlaşılmaktadır.

Türkiye Hazır Beton Birliği Hazır Beton Endeksi Ocak verilerine göre inşaat sektöründe ivme yok

Türkiye Hazır Beton Birliği Hazır Beton Endeksi  Ocak Ayı Raporu’nun sonuçlarını değerlendiren Avrupa Hazır Beton Birliği ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, bütün endekslerin eşik değerin altında olmasının, inşaat ve bağlantılı sektörlerde hareketliliğin düşük olduğunu gösterdiğini ve mevcut tedbirler ile inşaat sektörünün ivmelenmesinin olası görünmediğini söyledi. İnşaat sektörü ile ilgili veriler ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yavuz Işık, “Son açıklanan istihdam verilerine göre kasım ayı itibarıyla inşaat sektörünün istihdamındaki gerileme, geçen yılın aynı dönemine kıyasla -%15 olarak gerçekleşmiştir. Türkiye Hazır Beton Birliği  İnşaat Sektörü Güven Endeksi verilerindeki düşüş, Reel Sektör Güven Endeksi’ni de aşağı çeker hâle gelmiştir. İnşaat sektörüne girdi sağlayan imalat sanayi sektörlerine ilişkin üretim endeksi değerleri düşüş göstermektedir. Bu yönüyle inşaat sektöründeki gerileme tüm ekonomiyi etkiler hâle gelmiştir. 2018 yılında konut alan 100 kişiden 42 tanesi banka kredisi kullanmadan 2. el konut almayı tercih etmiştir. Bu rakam 2013 yılından bu yana en yüksek orandır. 2019 yılında Türkiye ekonomisinin arzu edilen trendde büyümesi için inşaat sektöründeki kan kaybının durdurulması gerekmektedir” açıklamasını yaptı.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıİstanbul’da hangi ilçelere yatırım yapılmalı?
    Sonraki yazıTÜİK 2019 Ocak Konut Satış verileri açıklandı
    Ezgi Kızıl
    Emlakrotasi.com.tr Emlak ve Ekonomi Editörü. 1994 İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden 2016 yılında mezun oldu.