1915 Köprüsü’nde mıknatıs etkisi!

Lapseki'nin Şekerkaya ile Gelibolu'nun Sütlüce mevkilerinde yapılacak 1915 Köprüsü’nün temeli 2017 martında atılacak. Haberin duyulduğu günden beri bölgedeki emlakçı sayısında büyük bir artış olduğu öğrenildi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın temelinin atılacağını söylediği köprü, Trakya'dan Ege ve Akdeniz'e uzanan taşımacılık hattında Çanakkale'yi çok önemli bir konuma taşıyacak.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, köprü konusunda her şeyin somut olarak ortaya çıkmasıyla birlikte, yatırımcının bölgeye olan ilgisinin arttığını söyledi.
Yılmaz, "Ne yapalım, nereye yatırım yapalım diye düşünüyorlar. Arsa ve ev fiyatlarında müthiş artışlar oldu. Artık bölgede satılacak tarla da kalmadı, şu anda mevcut satılanlar el değiştiriyor. Yatırımcılar merkezin ardından artık köylere yönelmeye başladılar. Denizi gören yerler neredeyse bitti artık" dedi.

Buraya yapılacak yatırımların, bölgenin ihtiyacına cevap vermesi ve bu konuda iyi bir altyapı hazırlanması gerektiğini söyleyen Yılmaz; “Biz belediye olarak mesela su getiriyoruz. Suyu mevcut 12 bin nüfusa göre değil, 50 binlik bir ilçeye göre getiriyoruz. Emlakçı sayısı artıyor. Lapseki'de köprü işi konuşulmadan önce 15 kişi vardı bu işi yapan. Gündeme gelince konu, emlakçı sayısı da arttı. Halk eğitim Merkezi kurs açtı, yoğun talep oldu. Şu anda sayı inanılmaz arttı. 60 kişi var şu an ilçemizde emlakçılık yapan. Son bir haftada özellikle sayı artış gösterdi. 10 yeni iş yeri açıldı. Gerçekten ilçemize inanılmaz bir ilgi var" dedi.
 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıKuleli Evleri Poyraz II yükselişe geçti
    Sonraki yazıÖrnek dairesiyle iddiasını ispatladı
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın