2016 yeni bir rekorla kapanacak

Türkiye ekonomisinin güçlü olduğu, siyasi ve ekonomik darbelerin el birliği ile aşılabileceği Kasım 2016’da açıklanan konut satışlarıyla bir kez daha ortaya konulduğunu aktaran Durbakayım: “Yılın ilk 11 ayında ulaşılan toplam 1 milyon 199 bin adetlik satış rakamı, 2015'te gerçekleşen 1 milyon 289 bin adetlik toplam satışı rahatlıkla geçeceğimizi ve yeni bir rekor kıracağımızı kesinleştirdi. Bu kapsamda Aralık 2016 döneminde de yaklaşık 150 bin adetlik satışın gerçekleşmesini ve 2016 yılı toplam satış adedinin yaklaşık 1 milyon 350 bin adet olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Durbakayım, 2016’da yaşanan her türlü güçlüklere karşın böyle bir satış başarısı yakalamanın Türk insanının ve inşaat sektörünün gücünü bir kez daha gösterdiğini söyledi. Ayrıca Emlak Konut GYO ile başlayan faiz ve vadeye dayalı kampanyalara destek veren özel sektör firmalarının, 2017’de aynı davranışı de göstereceğine inandığını vurguladı.

Diğer taraftan satışların banka kredisiyle gerçekleşmesinin de sevindirici bir diğer gelişme olduğunu belirten Durbakayım: “Devletin teşviki ve önderliğinde konut kredisi faizlerinin aylık bazda 0,75 seviyelerine gelmesi, ipotekli satışları finans sektöründe bugüne kadar hayal edilmeyen seviyelere taşıdı. Eğer bankalar konut alıcılarına sunduğu desteği konut üreticilerine de gösterirse, bu oran daha da yukarı çekilebilir” dedi. Durbakayım sözlerimi şöyle sürdürdü: “Aynı şekilde yabancı yatırımcıların beklediği müktesep hak ve vatandaşlık konularındaki somut adımlar, söz konusu satışları olumlu etkileyecektir. Bu kapsamda 2017 yılındaki satışların 1 milyon 500 bin sınırı aşması hiç zor olmaz.”
 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıTual Bahçekent ve Tual Adalar’a özel kampanyada son günler
    Sonraki yazıAli Ağaoğlu’ndan damada yalı!
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın