2017 emlak sektörü için nasıl bir yıl olacak?

Gayrimenkul ve emlak sektörü ile ilgili yapılan olumsuz yorumların gerçeği yansıtmadığını söyleyen ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, 2017 yılının olumsuzluklardan uzak bir yıl olacağını belirtti.
 
Emlak sektörünün olduğu yerde durgunluğun konuşulamayacağının altını çizen Baygan; durmanın küçülmek anlamına geldiğini ancak sektör için durmanın söz konusu olamayacağını söyledi. 2017 yılının emlak sektörü için hareketli bir yıl olacağını ifade eden Baygan; “Köyden kente göç, depreme karşı dayanıksız binalar ve kentsel dönüşüm gibi nedenlerden dolayı 2017 yılında emlak sektörü her yıl olduğu gibi yine canlılığını koruyacak. ERA Gayrimenkul olarak 2016 yılı için, 2015 rakamlarını geçeceğimizi söylemiştik, verdiğimiz tahminlerin tutmuş olması bizim için sevindirici, şimdi de aynı şeyi 2017 için öngörüyoruz. Her yıl adetlerin bir önceki yıla göre egale edilmesine ve arz talep dengesi ve mali şartlar nedeni ile de fiyatların ortalama yüzde 10 civarında artmasına neden oluyor. 2017 yılında da fiyatların bu seviyelerde artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yasal düzenleme bekliyoruz
 
Ülke genelinde her türlü meslek erbabının artık bir sertifika veya eğitim belgesi olmadan iş yapamayacağı bu günlerde tek istisnai meslek olan gayrimenkul danışmanlığına da değinen ERA Türkiye Genel Koordinatörü Mustafa Baygan, eğitim konusunda hiçbir yetkilendirme veya ön eğitim mecburiyeti olmadan, ‘aklına esenin yaptığı iş’ durumunda olan gayrimenkul danışmanlığı konusunda 2017 yılında artık bir düzenleme beklediklerini belirtti.
 
2017 yılı ERA’da sistemlerin tam oturduğu, kuralların benimsendiği yıl olarak öne çıkacağını belirten Baygan; “Franchise sistemi eğitim ve satış sonrası ilişkilerin çok önemli olduğu bir yapılanma tarzıdır. Bu sistemde marka ile işbirliği yapan kişi “benim tek başına yapmakta zorlandığım işi, bir marka ile onun birikim ve kılavuzluğunda ile yapacağım” düşüncesiyle yola çıkıyor. Marka temsilcileri tek adam politikası ile ‘her işi ben yaparım, önemli olan kalite değil kantite’ felsefesi ile yola çıkıyorlar ve maalesef başarılı olamıyorlar. Burada markaların da bir günahı yok, global ölçekte çok başarılı olan markalar da var ancak Türkiye’de tek adam politikasından dolayı hedeflerine ulaşamıyorlar. ERA Gayrimenkul, dünyada ve Türkiye’de kurumsallaşma sürecini tamamlamış sektörde tek marka olarak 2017 yılında da yoluna devam edecek” dedi.
 
 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıTOKİ, Sur’un yeniden inşası için temeli attı
    Sonraki yazıDoğa ve şehir iç içe
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.