2022 yılında 6 ilde 10 metro hattı açılacak!

Hayata geçirilen raylı sistem projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 6 ilde yapımı süren 10 projenin bulunduğunu, 2022’nin çok büyük ve önemli kent içi raylı sistem projelerinin hayata geçeceği bir yıl olacağını söyledi.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bolu’da Karayolları Cankurtaran Bakım ve İşletme Şefliğini ziyaret ederek hayata geçirilen raylı sistem projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Adil Karaismailoğlu, burada gerçekleştirilen toplantıda yaptığı açıklamada, 6 ilde yapımı süren 10 projenin bulunduğunu, 2022’nin çok büyük ve önemli kent içi raylı sistem projelerinin hayata geçeceği bir yıl olacağını söyledi.

Altı ilde yapımı süren 10 projenin yer aldığını ve 2022’nin çok büyük ve önemli kent içi raylı sistem projelerinin hayata geçeceği bir yıl olacağını dile getiren Bakan Adil Karaismailoğlu, saatte 120 kilometre ile “Türkiye’nin En Hızlı Metrosu” unvanına sahip olacak olan 37,5 kilometrelik Beşiktaş (Gayrettepe)-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metrosu’nu, bu hatta önce Kağıthane-Havalimanı arasını daha sonra ise Gayrettepe-Kağıthane arasını işletmeye açacaklarını söyledi.

31,5 kilometre uzunluğa sahip Küçükçekmece (Halkalı)-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ve Kirazlı-Başakşehir Hattı’nın, Bakırköy ile bağlantısını doğrudan sağlayacak olan Bakırköy-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro hatlarını da 2022 yılının sonunda tamamlamayı hedeflediklerini dile getiren Bakan Adil Karaismailoğlu, “Ankara’da süren çalışmamızda Atatürk Kültür Merkezi-Gar-Kızılay hattını da 2022 yılı sonuna doğru açmayı hedefliyoruz. Tandoğan-Keçiören Metrosu’nu kullananlar bu proje bittiğinde 2022 yılı içinde Kızılay’a aktarmasız ulaşabilecekler. Güneydoğu’nun sanayi ve ekonomi alanında en üretken illerinden biri olan Gaziantep’in kent içi toplu taşıma sistemi Gaziray Projesi de 2022 yılında bitirdiğimiz projelerden biri olacak. Ayrıca önümüzdeki yıl, milli elektrikli trenlerimiz raylarda olacak. 2021 yılında reform alanı olarak ilan ettiğimiz demiryollarında gerçekleştirdiğimiz atılımları yeni yılda katlayarak sürdüreceğiz. Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli Tokat Havalimanı’nı da 2022 yılı ilk çeyreğinde hizmete açmayı hedefliyoruz. Çukurova Havalimanı’nın da yapım çalışmaları hızla devam ediyor ve 2022 yılı bitmeden hizmete alacağız.” dedi.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıKanal İstanbul gündemden düşmüyor!
    Sonraki yazıÇevre cezaları yüzde 36,20 oranında artırıldı!