Çevre dostu binalar ömrü uzatıyor

Küresel ısınma ve temiz su arzı gibi çevresel sorunların giderek ciddi boyutlara ulaştığı bugünlerde çevre dostu projelere olan talep de günden güne artıyor. Araştırmalar, insan hayatının yaklaşık yüzde 90’ının binalarda geçtiği için dünyadaki enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 40’ının, su tüketiminin ise yaklaşık yüzde 30’unun binalardan kaynaklandığını ortaya koyuyor. Çevre dostu binaya giden süreçte en önemli adım ise söz konusu binanın tasarımı. Dolayısıyla bütün tasarım ve uygulama süreçlerinde çevre/enerji odaklı hareket etmek gerekiyor. Bunun için de dünyaca kabul edilmiş ve uygulanmakta olan değerlendirme ve sertifikasyon sistemlerinden LEED sertifikasyonuna sahip olmak projenizin gerçek anlamda doğa dostu olduğunu belgeliyor.

Çevre dostu bina yapımının önemini bilen Mika İnşaat ise LEED sertifikası adayı olan yeni projesi Naturalist’i bu bilinç ile tasarladı. İç mekan hava kalitesi, doğal aydınlatma, atık yönetimi, sıcaklık ve nem kontrolü gibi insan sağlığını direkt etkileyen unsurlar göz önünde bulundurularak İstanbul’un en yeşil ve değerli semtlerinden Kemerburgaz’da 50 milyon TL’lik yatırım ile yükselen Naturalist, ekolojik unsurları ön plana çıkaran 360 derecelik bir çevreci proje olarak dikkat çekiyor.

Sosyal sorumluluk bilinci ile tasarlandı

Mika Naturalist projesiyle ilgili konuşan Mika İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Yıldız, “Her projemizi geliştirirken insanı ve çevreyi merkezimize aldığımız gibi, Mika Naturalist’i de Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen LEED Sertifikasyon Sistemi’ne uygun olarak tasarladık. Bu nedenle projemizin odağında çevrecilik var. Biz sosyal sorumluluk bilinciyle ekolojik unsurları ön plana çıkaracak bir projeye imza attık. Naturalist projesiyle ekolojik anlamda yarattığımız tasarruf, doğanın, ekonominin, şirketlerin ve en önemlisi ise ev sahiplerinin kazanmasını sağlıyor” diyor.

Naturalist projesinde, çatılara yerleştirilen PV paneller ortak alanlardaki elektrik tüketiminin bir kısmını karşılıyor. Sarnıçlarda toplanan yağmur suları ve klimaların ürettiği sular, yeşil alanların sulanması için kullanılıyor. Su ve elektrik sarfiyatını azaltmak için düşük tüketimli su ve aydınlatma armatürleri tercih ediliyor. Elektrikli araç sahipleri için şarj üniteleri, ısıtmalı araç giriş rampası, tüm dairelerde yerden ısıtma sistemi, su arıtma sistemi ve ortak alanlar ile dairelerin tümünü besleyen jeneratör konfora da önem verilen Naturalist’te düşünülen detaylardan sadece birkaçı.

İtalyan Progetto CMR firması tarafından mimari tasarımı gerçekleştirilen Mika Naturalist’te, 2017 yılının son çeyreğinde yaşamın başlaması hedefleniyor. Konfor ve huzuru bir arada sunan Mika Naturalist, 3 blok ve 68 daireden oluşuyor. Mika Naturalist’te konutların metrekare satış fiyatları ise 7 bin ile 8 bin TL arasında değişiyor. 1+1’den 4+1’e kadar farklı büyüklüklerde toplam 68 daireden oluşan proje, çevreci ve doğal bir yaşam konsepti sunuyor. Proje; kapalı havuz ve sauna, spor salonu, çok amaçlı toplantı salonu, çocuk oyun alanı gibi sosyal alanlarıyla da konforlu ve huzurlu bir yaşamın adresi olmayı vadediyor.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıHuzzak Tower Metro 311 bin 584 liradan
    Sonraki yazıDumankaya’dan Mayıs ayına özel sıcacık kampanya
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın