Tarihi han satışta

Tokat'ta, Paşa Han internetten 6 milyon 500 bin liraya satılığa çıkartıldı. Sultan 1.Mahmut tarafından 1752'de yaptırılan han restore ettirilemeyince sahibi Hamdullah Suphi Efeli, satışa karar verdi. Hanın 50 yıl önce dedesi ve babası tarafında satın alındığını söyleyen Efeli, "Hanın restorasyonu bizim için pahalı, restorasyonun yapılması için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü nezdinde çalışmamız oldu” açıklamasında bulundu. 

Anıtlar Kurulu’ndan geçti

Hanın 80 odalı butik otel olarak kullanılması için hazırladıkları projenin, Sivas Anıtlar Yüksek Kurulundan geçtiğini belirten Efeli, ancak maddi durumlarından dolayı restorasyonu yaptıramadıklarını kaydetti. Hanı 2 ay önce internetten 6 milyon 500 bin liraya satılığa çıkardığını bildiren Efeli, "Çok arayan soran oldu. Buraya gelerek görenler oldu. Arayanlarla görüşmelerimiz sürüyor. Bu kadar ilgi beklemiyordum. İlgiyi görünce 'Hanı satışa çıkarmakta biraz da geç kalmışız' diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıAdapazarı’nda 150 yeni yol açılacak
    Sonraki yazıKoç Üniversitesi’ne komşu projede m2 fiyatı 8 bin TL
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın