Geberit’in suya yön veren ürünleri, yaşam alanlarını sürdürülebilir bir dünyaya hazırlıyor

Yüksek mühendisliğe sahip ürünleriyle yaşam kalitesini iyileştiren Geberit, sıhhi tesisat sektörününsürdürülebilirliğe yönelik projeksiyonunda öncü rol üstleniyor. Tüm ürün gamını uzun ömürlülük prensibine uygun olarak yenilikçi ve yüksek kaliteye uygun olarak geliştiren Geberit’in bu stratejisi; oluşturduğu standartlar sayesinde döngüsel ekonomiye katkı sağlıyor.2007 yılından bu yana Ecodesignilkesine sadık kalarak 180’i aşkın yeni ürün geliştirip optimize eden marka, 2015’ten beri kullandığıelektriğin yaklaşık yüzde 79’unu da yenilenebilir enerji kaynaklarından elde ediyor. 30 yılı aşkın süredir bağlayıcı bir sürdürülebilirlik stratejisi izleyen marka, bu yöndeki çalışmalarıyla EcoVadis Sürdürülebilirlik Sıralaması’nda yüzde 5’lik dilimde bulunuyor.
Kaynak tasarrufunu mümkün kılan ürünlerle sürdürülebilirliği uzun yıllardır ana gündem maddelerinden biri olarak benimseyenİsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, ekonomik, çevresel ve sosyal unsurlar arasında bir denge kurarak doğayı koruma stratejisinedevam ediyor. Sürdürülebilirlik stratejisiniuzun ömürlü ürünler, su tasarrufunu mümkün kılan teknolojiler, sertifikalı üretim ve lojistik, bilinçli kaynak kullanımı, kompakt ambalajlama ve azaltılmış karbon emisyonu üzerine kurgulayan marka, Birleşmiş Milletler 2030 Gündemi ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nede önemli bir katkı sağlıyor.
Geberit 2023 yılında 7 bin 200 ton plastik atığı geri dönüştürdü
2023 Sürdürülebilirlik Raporu’na göre kaynaklar ve döngüsel ekonomi noktasında mutlak çevresel etkiyi yüzde 17,6 oranında azaltan Geberit, para birimine göre düzeltilmiş net satışlara göre çevresel etkiyi de yüzde 13,4 oranında azaltarak yıllık yüzde 5’lik hedefin üzerine çıkmayı başardı. Geberit, geçtiğimiz yıl üretimden kaynaklanan yaklaşık 7 bin 200 ton plastik atığın dahili geri dönüşümünü sağladı. Satın alınan yeşil elektrik hacmini de 16,5 GWh artırarak 128,3 GWh’ye yükselten Geberit, sadece 2023 yılında yıkama sistemleri sayesinde 2 milyon 940 bin m³ su tasarrufu elde etti. Su tasarruflu yıkama sistemlerinin kullanılmasıyla 1998’den bugüne kadar ise yaklaşık 34 milyon 940 bin m³ su tasarrufunu mümkünkıldı. (9 lt’lik model yıkama hacmine kıyasla)
2030 yılına kadar plastik ambalajların en az yüzde 30’u geri dönüştürülmüş malzeme içerecek
2007 yılından bu yana Ecodesign ilkesini tutarlı bir şekilde uygulayarak bugüne dek 180’den fazla yeni ürünü geliştiren veya optimize eden Geberit, bu sayede her yeni ürününü kalite, işlevsellik veya dayanıklılıktan ödün vermeden bir önceki modele kıyasla daha ekolojik hale getiriyor.Geberit ürünleri, kullanılan yüksek kaliteli malzemeler ve uygulanan sıkı kalite standartları sonucunda onlarca yıllık kullanım ömrüne sahipkengömme rezervuar ve kumanda kapağının değiştirilebilir tüm mekanik parçaları için 50 yıla kadar yedek parça teminini de garanti ediyor. Marka bunun yanında yüksek kaliteli ve dayanıklı ürünler üretmek için plastiği mümkün olduğunca verimli bir biçimde kullanarakplastik atıkları geri dönüştürüp dahili olarak yeniden kullanıyor.Ambalaj malzemesi kullanımını da en aza indirmeyi amaçlayan marka, malzeme kullanımını azaltmak için ambalaj tasarımlarını sistematik olarak iyileştirmenin yanı sıra 2030 yılına kadar ambalajların en az yüzde 30 geri dönüştürülmüş malzeme içermesini ve kullanılan malzemelerin yüzde 80’inin geri dönüştürülebilir olmasını hedefliyor.

 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazı“Value for Sustainability” Zirvesinin İlk Yarısı Gerçekleşti, Yeşil Binaların Değer Avantajına Dikkat Çekildi
    Sonraki yazıEndeksa Masters: Yoğun istek üzerine yeniden Hakan Bıçakcı’dan ‘Arsa ve Arazi Değerleme Uzmanlığı’ Eğitimi