Kartal’daki fabrikalar okula dönüşüyor

    Kartal’da başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle fabrikalar şehir dışına taşınırken fabrikalardan kalan binalara özel okullardan yoğun bir talep gelmeye başladı.

    Gayrimenkulde 200 milyar dolarlık bir hacim oluşturulması hedeflenen Kartal bölgesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 300’den fazla projenin dönüşümden geçtiği bölgede şehir merkezinde bulunan fabrikalar, şehir dışına taşınırken fabrikalardan kalan binalara yoğun bir talep var. Başta özel okullar olmak üzere AVM ve özel hastanelerin son bir yılda Kartal’daki 2 bin metrekare ve üzeri binalara olan talebi yüzde 65 arttırdığını belirten Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü, gelen bu talep yoğunluğunun boşalan fabrika binalarının ticari imar açısından okul, AVM veya hastanelere dönüştürülebilmesine imkan tanımasında önemli rol oynadığını söyledi.

    20’den fazla fabrika binası okula dönüştü

    Ticari imarlı bölgelerde konut yapılamadığını, bu nedenle boşalan fabrikaları özel okul, AVM veya özel hastanelere dönüştürülmesinin mümkün olduğunu ifade eden Gamze Özlü, şuana kadar bölgede 20’den fazla fabrika binasının okula dönüştüğü ve diğer binaları kiralamak için yeni sezon hazırlıklarına erken başlamak isteyen okulların adeta sıraya girdiğini belirtti.

    Özel okullar rağbet ediyor

    Şehir dışına taşınan fabrikaların bıraktığı ve atıl durumda olan binaların aylık kirasının 80 Bin TL’den başladığını belirten Gamze Özlü, bu fiyatın 300 Bin TL’ye kadar çıktığını söyledi. Özlü şöyle konuştu: “Kartal-Pendik bölgesindeki çoğu plastik, boya ve çeşitli sanayi ürünlerinin imal edildiği fabrikalar, başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları ardından, şehir dışındaki daha modern ve teknik donanıma sahip binalara taşındı. Fabrikalar şehir dışına taşınırken onlardan kalan boş binalara AVM ve özel okullardan talepler geldi. Ancak son aylarda özel okulların yoğun bir şekilde bölgeye rağbeti söz konusu. Gelen taleplerin yüzde 65’i Kartal’da fabrika binası arayan özel okullardan oluşuyor. Okullar ticari imarlı binalarda hizmet verebildiği için boşalan fabrikaları kullanabiliyorlar. Genelde okullar özellikle 2 bin metrekare ve bahçeli olan binaları tercih ediyor. Bu nedenle kiralar ise 80 ile 300 Bin TL arasında değişiyor. Talepler halen yoğun bir şekilde gelmeye devam ediyor. Artık Kartal’da boşalan fabrika binaları eğitim alanında hizmet vermeye devam edecek. Binaların atıl durumda kalmasındansa yeniden değerlendirilmesi ülke ekonomisine katkı sağlaması açısından da oldukça önemli”.

    Proje Bilgi Formu

    Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
    Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

      Önceki yazıNidapark Küçükyalı projesindeki 92 dükkandan 61’i satışta
      Sonraki yazıMerkez Bankası binası için son ihale 13 Mart’ta
      Ezgi Kızıl
      Emlakrotasi.com.tr Emlak ve Ekonomi Editörü. 1994 İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden 2016 yılında mezun oldu.

      YORUM YAZIN

      Lütfen yorumunuzu yazın.
      Buraya adınızı yazın