Kocaeli’de tapusu olan yaşadı


Körfez geçişi süresini 6 dakikaya düşürecek köprüye yönelik çalışmalarda, yükseklikleri 252 metreye ulaşan kuleler, İzmit Körfezi'ne yeni bir silüet kazandırdı. İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü, bölgedeki arsa ve konutların değerini yükseltti. Işıklandırılmasıyla estetik bir görüntü oluşturan köprünün göründüğü Karamürsel, Dilovası, Körfez ve Gebze ilçeleri cazibe merkezi haline geldi.

Gayrimenkulde fiyatlar yüzde 25 yükseldi

Kocaeli Emlakçılar Derneği Başkanı Alpay Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Körfez Geçiş Köprüsü'nün daha şimdiden sektöre büyük bir hareketlilik getirdiğini söyledi. Köprünün silüetinin oluşmasıyla yatırımcıların ilgisinin Kocaeli'ye yöneldiğini anlatan Hacıoğlu, "Bu manada ciddi bir talep artışı var, özellikle yurtdışından ciddi yatırımcılar görüyoruz" dedi. Hacıoğlu, internette verilen ilanların bile değiştiğine dikkati çekerek, "Bugün internete girin bakın, ilanlar 'köprü manzaralı kiralık ev', 'boğaz manzaralı satılık daire' diye veriliyor. Gayrimenkul fiyat ve kiraları, minimum yüzde 15 ila yüzde 25 arttı. Bu oranın da üzerinde değerlenen gayrimenkulleri görüyoruz" diye konuştu.

Kocaeli'nin gayrimenkule yatırım yapılabilecek bir kent haline geldiğini vurgulayan Hacıoğlu, 2017'de yol ve köprünün tamamlanmasıyla bölgenin cazibe merkezi olacağını sözlerine ekledi.

''Köprü manzaralı'' ilan devri başladı

Karamürsel ilçesinde emlakçılık yapan Ender Gökçe ise İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün çok önemli bir proje olduğunu belirterek, Körfez'in trafik akışını azaltacak projenin Türkiye'ye büyük bir fayda sağlayacağını ifade etti. Köprünün en net görülebildiği yerlerden biri olan Karamürsel'de, arsa, konut, arazi ve villalarda fiyatların inanılmaz boyutlarda arttığını, ilanların artık "köprü manzaralı" şeklinde verildiğini kaydeden Gökçe, bakir bir bölge olan ilçeye, köprü projesinden sonra Arapların da ilgi göstermeye başladığını vurguladı. Pojenin Karamürsel'e değer kattığını anlatan Gökçe, şöyle devam etti:

"Mesela Karamürsel sahilinde 150 bin lira olan evler vardı. Şimdi bu bölgede 350 bin dolara kadar evler var. 2. el evlerde şu anda içinde en az 50-60 bin masraf olan evler, deniz kenarında ve köprü görüyor diye normal şartlarda 140 bin-200 bin olması gerekirken, 350 bin liradan satışa çıkıyor. Köprünün ayakları çıkmaya başladığı andan itibaren fiyatlar yükseldi. Hatta biz kendi aramızda konuşuyoruz, 'köprüye her bir parça eklendiğinde fiyatlar yüzde 20 artıyor' diye. Bölgeye çoğunlukla

İstanbul'dan ve Araplardan talep var."

Gökçe, ilçeye kurumsal inşaat firmalarının gelmeye başladığına dikkati çekerek, "İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nden Ereğli burnuna kadar olan bölümün turizm alanı ilan edileceği söyleniyor. Eğer bu olacaksa şayet bölgemizde 5 yıldızlı oteller, tatil köyleri gibi turizm alanlarının yapılacağına inanıyoruz" dedi.

1 saatlik yol 6 dakikaya düşecek!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu yap-işlet-devret projesinin yapım süreci 7 yıl olarak belirlendi. Gelecek yıl İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü, Gebze-Gemlik kesiminin yapım çalışmalarının tamamlanarak trafiğe açılması hedefleniyor. Otoyolun tamamının, mevcut devlet yoluna göre mesafeyi 95 kilometre kısaltacak olmasının sağlayacağı avantajlar fizibilite çalışmalarında hesaplanırken, bunun sonucunda 8-10 saatlik mevcut ulaşım süresinin 3-3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor. Otomobille mevcut yolu kullanarak Körfez'i geçmek 1 saat 20 dakika, feribot ile geçiş 45-60 dakikayken, planlanan körfez geçişi (12 kilometre) ile 6 dakikaya düşecek. 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıRoyal Group’tan Kartal’da kentsel dönüşüm projesi
    Sonraki yazıKasaba 3’üncü etapta huzur ve lüks buluşuyor
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.