Ofist, “Nispetiye No12” Projesiyle INSIDE 2023 Finallerinde…

Yasemin Arpaç ve Sabahattin Emir liderliğinde farklı yapı tipolojilerinde ses getiren projelere imza atan Ofist, “Nispetiye No12” projesi ile mimarlık dünyasının en önemli ödüllerinden biri olan INSIDE World Festival of Interiors Awards’ta “Ofis Yapıları” kategorisinde finale kaldı.

Ulusal ve uluslararası platformda birçok ödüllü tasarıma imza atan İç Mimar Yasemin Arpaç ve İç Mimar Sabahattin Emir kuruculuğundaki Ofist, INSIDE World Festival of Interiors Awards’ta Türkiye’den finale kalan iki mimarlık ofisinden biri oldu. Ofist tarafından İstanbul’da tasarlanan Nispetiye No12, INSIDE 2023 finallerinde “Ofis Yapıları” kategorisinde jüri karşısına çıkacak.

Bu sene 16. kez düzenlenen ve 29 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında Singapur’daki Marina Bay Sands’te gerçekleştirilecek olan WAF ve INSIDE festivalleri, tüm finalistlerin projelerini uluslararası jüri heyetine sunduğu, dünyanın en büyük canlı değerlendirmeli mimari ve iç mimari ödül programını kapsıyor. Farklı tipolojilerdeki yapıların, iç mimari tasarımların, peyzaj mimari işlerin ve geleceğin en ilham verici konsept projelerinin değerlendirildiği festivalin INSIDE bölümünde New York, Sidney, Şanghay, Tokyo, Bangkok, Bombay, İstanbul, Kiev, Helsinki, Madrid ve Londra dahil olmak üzere dünya genelindeki şehirlerden 70’in üzerinde iç mekan projesi ağırlanacak.

INSIDE 2023 bu yıl konutlardan otellere, bar ve restoranlardan ofislere, kamu yapılarından sağlık mekanlarına kadar uzanan 11 farklı kategoride, dünyanın dört bir yanından, en iyi yeni tamamlanmış iç mekanları öne çıkartacak ve en yenilikçi iç mimari trendlere ve ilham verici tasarım konseptlerine pencere aralayacak.

INSIDE World Festival of Interiors Awards’ta “Küçük Ofis Yapıları” kategorisinde finale kalan Nispetiye No12 projesi, Ofist tarafından, moda olandan ziyade zamansız bir yaklaşımla karakteri somutlaştıran, kendine özgü, şık bir çalışma ortamı yaratmak amacıyla tasarlandı. Yapının tasarım fikri içeriden dışarıya doğru üretildi. İç mekandaki fonksiyonlara, pratikliğe ve konfora odaklanılarak, bina ve cephesi iç mekanın bir devamı olarak şekillendirildi. İç ve dış mekan arasında organik bir bağ kurulmaya çalışıldı ve iç mekan kullanımına göre belirlenen bir kabuk oluşturuldu. Genel olarak çalışma eyleminin hızlı temposunun aksine, tasarımda huzurun hedeflendiği projede ton-sür-ton renk düzeni ve doku geçişleri ile zarif ve sakin bir atmosfer elde edildi. Nötr grej (gri/bej) tonları, renkli mobilya kullanımlarıyla hafifçe canlandırıldı. Mermer, meşe, keçe, terrazzo, beton ve demir gibi tanıdık, doğal malzeme seçimlerinde, nervürlü mermer veya oluklu beton yüzey gibi alışılmadık kullanımlarla heyecan verici bitişler elde edildi.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıREIDIN Emlak Endeksi: ‘Temmuz’da satılık ve kiralıklar artış gösterdi’
    Sonraki yazıISK – SODEX 2023’ün ana gündemi sürdürülebilirlik