sahibinden.com Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin imzacısı oldu

Sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında topluma ve çevreye fayda yaratmak üzere çalışmalarına devam eden sahibinden.com, toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek ve kadınların iş yaşamında güçlenmesini sağlamak üzere Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin – WEPs (The Women’s Empowerment Principles) imzacısı oldu.

 

Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzalamanın kendileri için bir gurur vesilesi olduğunu ifade eden sahibinden.com İş Destek ve Sürdürülebilirlik’ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güntulu Peker, “10 yılı aşkın bir süredir Kadınların Güçlenmesi İlkeleri (WEPs), şirketlerin toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını hızlandırmalarına, işyerinde, sektörde ve toplumda kadınların güçlenmesine yardımcı oluyor. Hızla büyüyen WEPs topluluğuna dahil olmaktan gurur duyuyor, kadınların ve kız çocuklarının geliştiği daha eşitlikçi bir dünyaya giden yolda bizlere yol gösteren bir rehber olduğu için teşekkür ediyoruz’’ dedi.

 

Güntulu Peker, ‘’sahibinden.com olarak uzun yıllardır iş yaşamında kadının temsiliyeti üzerine yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz çalışan deneyimi uygulamaları ile Great Place To Work Enstitüsü tarafından iki kez “Kadınlar için En İyi İşyeri” özel ödülünün sahibi olduk. Son 5 yılda yönetimdeki kadın sayımızı ise %87 artırdık ve böylece kadın yönetici oranımızı %38’e, üst düzey kadın yönetici oranımızı ise %50 çıkarmış olduk. Ve yine son 5 yılda kadın çalışan sayımızı %74 artırarak şirket içinde kadın çalışan oranımızı %42’e çıkarken, ARGE’de görev alan kadın çalışma arkadaşlarımızın sayısı ise 3,2 katına çıktı. Sürdürülebilir bir büyüme için her şirketin yetenek havuzunu, çeşitliliği, kapsayıcılığı ve toplumsal cinsiyet eşitliğini göz önünde bulundurarak büyütmesi gerektiğine inanıyor, biz de sahibinden.com olarak tüm bu değerler odağında çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

 

WEPs hakkında

Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles-WEPs), Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin bir parçasıdır. İmzacı şirketler, kadınların ekonomik katılımlarını artırmak, iş dünyasına liderlik erişimini kolaylaştırmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek için 7 prensibe bağlılık gösterir.

 

WEPs’in 7 temel prensibi aşağıda başlıklardan oluşuyor:

1. Toplumsal cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanması

2. Tüm kadın ve erkeklere iş yaşamında adil davranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi; bu ilkelerin desteklenmesi

3. Tüm kadın ve erkek çalışanların sağlık, güvenlik ve refahının sağlanması

4. Kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim olanaklarının desteklenmesi

5. Kadınların güçlenmesi için girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması

6. Toplumsal girişimler ve savunuculuk çalışmalarıyla eşitliğin teşvik edilmesi

7. Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin elde edilen başarıların değerlendirilmesi ve halka açık raporlanması

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıÇimsa 2023’ün ilk yarısında cirosunu yıllık %51 artırarak 5,4 milyar TL’ye çıkardı
    Sonraki yazıYAZLIKÇILARIN YÜREĞİ AĞZINDA; ORMAN YANGINLARI KONUT SİGORTASINA TALEBİ ARTIRDI!