2017 gayrimenkul öngörüleri neler?

Sektörün önemli isimlerinin öngörülerini paylaştığı toplantıda, ülkemizin içinden geçtiği zor siyasi ve ekonomik koşulların kendi içinde fırsatlar barındırdığı ve sektörün ev ödevlerini yapması için doğru zamanlama olduğu konuşuldu. Toplantıyı yöneten PWC Gayrimenkul Sektörü Ülke Lideri Ersun Bayraktaroğlu; konuşmacılara nasıl bir 2017 yılı beklediklerini sorarak toplantıyı açtı. Değerleme, geliştirme, hukuk, pazarlama gibi farklı alanlardan önemli konuşmacılar fikir alışverişinde bulundu ve yeni döneme dair öneriler sundu.

Ekonomiye ve sektöre güvenin tesisi, gelir eşitsizliğinin yarattığı baskı, gayrimenkulde yeni finansman araçları, yeni kuşağın gayrimenkul beklentileri, kentsel dönüşümde yeni düzenleme, göçmenlerin konut sorunun çözülmesi, sektöre vergi kolaylığının getirilmesi, değerleme sektöründeki veri eksikliğinin giderilmesi, kurumsallık ve şeffaflık konusunda adımlar atılması gibi konular üzerinde duruldu.

GİSP Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Gümüş; “Yılgınlığa kapılmadan, her zamankinden daha büyük bir heves, heyecan ve azimle işlerimize sarılmamız gerektiğini belirtti. 2017 yılında, siyasi havanın normalleşmesiyle birlikte bekleyen gayrimenkul talebinin ortaya çıkacağını, kentsel dönüşümle birlikte kentsel kalitenin ve planlamanın daha fazla gündeme geleceğini, gayrimenkul finansmanı konusunda da SPK’nın çok ciddi çalışmalar içinde olduğunu” ifade ederek “Her şeye rağmen 2017 yılı için iyimserim, önemli işlerin arifesinde olduğumuzu düşünüyorum” dedi.
Gümüş, Toplantının kapsamlı sonuçlarına, Gayrimenkul Türkiye Dergisinin Ocak-Şubat 2017 sayısında yer verileceğini de sözlerine ekledi.
 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıEnerji kaybını yüzde 50 azaltmak mümkün
    Sonraki yazıAğaoğlu’ndan 330 milyon liralık imza
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın