2019 Mart ayında hangi bankada konut kredi faizi ne kadar?

Son dönemlerde Ziraat Bankası’nın önderliğinde gerçekleştirilen konut kredi faiz oranları düşüşü devam ediyor. Peki hangi bankada konut kredisi faizi ne kadar?

Ziraat Bankası ve Vakıfbank geçtiğimiz haftalarda, konut kredisi faiz oranlarında indirime gittiği açıklamasında bulunmuştu. Ziraat Bankası’nın öncü olduğu bu indirimde diğer bankalarda konut kredisi faiz oranlarında düşüşe gitmişti. Geçtiğimiz haftalarda Ziraat Bankası ve Vakıfbank peş peşe kredi faiz oranlarını düşürdüğünü duyurmasının ardından, kredi çekerek, ev sahibi olmak isteyen bireyler de bu müjde niteliğindeki açıklama sonrası araştırmalarını hızlandırarak düşük faizli kredi uygulamasından faydalanmak istedi.

Konut kredisi faiz düşüş hareketi konut sektörünü hareketlendirdi

Kredi faizlerinde yaşanan düşüşler birçok sektörü ve vatandaşı sevindirirken en çok konut sektörünün yüzünü güldürdü. Uzun zamandır konut sahibi olma hayali kuran vatandaşlar konut kredisi faiz düşüş hareketi vesilesi ile konut sahibi oldu. Senet ile konut satışın, banka kredisi ile konut satışından yüksek olduğu bu günlerde yapılan konut kredisi faiz indirimi bankalar için de olumlu bir hamle oldu.

  1. Ziraat Bankası kredi faiz oranları

  • Tüketici kredisi: 1,53
  • Konut kredisi: 1,28
  1. VakıfBank kredi faiz oranları

  • Konut kredisi: 1,28
  • İhtiyaç kredisi: 1,55
  1. Halkbank kredi faiz oranları

  • İhtiyaç kredisi: 1,53
  • Konut kredisi: 1,28

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıİnşaat Sektörü Güven Endeksi Mart ayında yüzde 4,4 arttı
    Sonraki yazıArtzen Design kaliteli ve özgün tasarımlar sunuyor
    Ezgi Kızıl
    Emlakrotasi.com.tr Emlak ve Ekonomi Editörü. 1994 İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden 2016 yılında mezun oldu.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın