DKY İnşaat’tan TÜİK yorumu

TÜİK konut satış verilerinin açıklanmasının ardından konu ile ilgili olarak DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, TÜİK istatistiklerini yorumladı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Aralık 2017 konut satış istatistiklerini açıklamasının ardından DKY Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya açıklma yaptı. Sektör olarak 2017 yılına hızlı bir giriş yaptıklarını belirten Dumankaya, ‘2016’nın tüm olumsuzluklarına rağmen büyümesini sürdüren gayrimenkul sektörü, 2017’nin ilk yarısında da maliyetlerdeki artışa ve döviz kurlarındaki dalgalanmalara rağmen büyüme ivmesini sürdürdü. Devam eden gayrimenkul yatırımları, Türk ekonomisine ivme kazandırmaya devam etti. 2017’de satılan konut sayısı 2016’ya göre yüzde 5,1 artarak 1 milyon 409 bin 314 oldu ve bu yılda sektörümüz yeni bir rekora imza attı. Sektör temsilcilerinin kampanyalar oluşturması, hükümetimizin sektörün önünü açan kararlar alması satışlarda artışa katkı sağlamıştır ve sağlamaya da devam edecektir’ diye konuştu.

2017 verimli geçti 

DKY olarak 2017 yılının kendileri için oldukça verimli geçtiğini söyleyen Dumakaya, ‘Bu yıl içerisinde satışı ve inşası devam eden DKY Kartal, DKY Business Kartal, Lokum Evler, DKY On Kâğıthane’ye ek olarak DKY Sahil ve DKY Ada projelerimizi de müşterilerimizin beğenisine sunduk. Lokum Rezidans, DKY Cadde Erenköy 86 ve DKY Cadde Suadiye 12 projelerimizde ise yaşam başladı’ diye konuştu.

2018 yılından beklentimiz yüksek

2018 yılının artık yaşanan olumsuzlukların toparlanma sürecine girdiği, büyüme ve gelişme odaklı bir yıl olacağının altını çizen Dumankaya, ‘Yabancı satışlarının da artarak devam edeceğini gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Hükümetimizin bugüne kadar geliştirdiği ve geliştirmeye devam edeceği yasa ve teşviklerle kentsel dönüşümün süreçleri de hızlanarak devam edecek. Her yıl kendi rekorunu kıran sektörümüzden 2018’de çok daha umutluyuz. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü gayrimenkul aynı zaman da uluslararası arenada da hayata geçirdiği projelerle ülkemizi bir adım öne çıkarmaya devam edecektir. Bu sene 5.si düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı’nda açıklanan kentsel dönüşüm yasasının yeni düzenlemeleri kapsamında sektör hedeflerimize bir adım daha yaklaşacağımızı öngörüyoruz.  Başta İstanbul olmak üzere ülkenin her kentinde büyük çaplı kentsel dönüşüm hamlelerinin atılacağı, konut kredi faiz oranlarının istikrar sağlayacağı ve satış  trendinin artacağı, gerek iç piyasada yatırımcı ve oturumcu olarak belirttiğimiz kesim gerekse yabancıların gayrimenkul sektörüne olan talebi artacağı ve sektörümüzün en güvenilir ve kazançlı yatırım aracı olmaya devam edeceği yıl olacaktır’ dedi.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıNef İcra Kurulu Başkanı, TÜİK verilerini yorumladı
    Sonraki yazıEmlak Konut GYO YKB Ertan Yetim Röportajı
    Ezgi Kızıl
    Emlakrotasi.com.tr Emlak ve Ekonomi Editörü. 1994 İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden 2016 yılında mezun oldu.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın