Ard Germe sistemi ile sağlam yapılar

Türkiye’nin deprem riski taşıyan ülke olması nedeniyle inşaat sektöründe yeni yapılanmalara gidiliyor. Northland Ankara projesinin Ard Germe sistemi ile yapılmasıyla binalar sağlamlaştırılacak. 

Kolonsuz, ağır olmayan yapı sistemi sayesinde depreme dayanıklı binalar inşa edilecek. İnşaat sektöründe hem estetik hem de sağlam bina üretimine büyük katkı sağlayan ‘ard germe’ sistemi ile ferah ve modern yapılar ortaya koyulacak.

Mimariden ödün vermeden dayanıklı yapılar

Başkent’te en yeni konut projelerinin bulunduğu Ovacık’ta yükselen ve ard germe sistemiyle bölgedeki diğer projelerden farklı olan Northland Ankara’nın Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Uslu, ev sahibi olmak isteyenlerin, geçmişte hangi hususlara dikkat edeceklerini bilmeden hatalı seçimler yaptıklarını, ancak artık bilinçlendiklerini belirtirken, şunları söyledi: “Türkiye’nin, konumu sebebiyle deprem kuşağında bulunması, eski tip konutlar yerine, depreme dayanıklı son teknoloji yapıların çoğalmasına neden oluyor. Ancak dayanıklılığa önem veren alıcı, mimariden de ödün vermek istemiyor. Biz de bu talebi karşılamak için, Northland Ankara’yı ard germe sistemiyle inşa ediyoruz. Ard germe ile toplam bina ağırlığı azaldığından, yapı depreme karşı daha dayanıklı hale geliyor. Betonda çatlak oluşumu ve sehim azalıyor. Ayrıca, sistemin olanak sağladığı küçük betonarme kesitleri ve büyük açıklık sayesinde mimari açıdan çok farklı ve değerli yapıların inşası mümkün kılınıyor.’’ Selahattin Uslu, ‘önce insan’ prensibini benimsedikleri projelerinde, depremden korkmadan rahat nefes alınabilen mimari eserler sunmak için çalışmaların son hızla devam ettiğini belirtti.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıTürk Lübnan ortaklığı Alya Grandis’te lansmana özel fırsat
    Sonraki yazıTMB’den Ocak 2018 İnşaat Sektörü Analizi
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın