İstanbul’un 2017 hedefi tam 89 bin 499 konut

'Konut balonu' haberleri gündeminden düşmeyen Türkiye, televizyonlarda her gün yeni bir projenin reklamını izliyor. 2017 yılı tahminlerine göre İstanbul'daki bu büyük konut stoğunun 55 bin 844'ü Avrupa yakasında, 33 bin 655'i ise Anadolu yakasında hayat bulacak. İstanbul'un Anadolu yakasının yıldızı, kentsel dönüşüm projeleriyle öne çıkan Kartal olarak göze çarpıyor. Kartal'daki eski fabrika arazileri ile sitelerin yıkılmasıyla birlikte markalı yeni konut projeleri hayata geçiriliyor. Kartal'ın yanı sıra Tuzla, Kurtköy'ün yanı sıra Üsküdar Metrosu ile 3'üncü köprü bağlantı yolları projelerinin hayata geçmesiyle ulaşımın kolaylaşacağı için şimdiden geliştirilmeye başlanan Sancaktepe bölgesi öne çıkıyor.

Avrupa yakasını gelişen bölgelerinden Esenyurt ise 21 bin 372 yeni konuta ev sahipliği yaparken, bölgede fiyatlar hızla artıyor. İstanbul'da en fazla konut projesine başlanılan yerleşim olarak; geçmişte yaşanan imar problemleri nedeniyle projelerin yarıda kaldığı ve buralarda daire almak için para yatıran yerli yabancı yatırımcıların mağdur olduğu Esenyurt öne çıkıyor. Bölge, mevcut sorunların çözülmesiyle birlikte şirketlerin ardı ardına proje açıkladıkları, alıcı kesimin ise metrekaresi 2500-3500 lira aralığındaki konutlara talep gösterdiği yer haline geldi. Esenyurt'un ardından sırayla Halkalı, Bahçeşehir ve Ispartakule gibi alanlar yeni konut alanları olarak öne çıkıyor. Şu anda Emlak Konut GYO ve Kiptaş eliyle 4178 konutun geliştirildiği fakat üçüncü köprü ve havalimanı gibi projelerin hayata geçirilmesiyle daha büyük bir alana yayılacak Hadımköy ise İstanbul'un Avrupa Yakası'nın gelişecek bölgeleri arasında yer alıyor.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıSeçim sonuçları yabancı yatırımcıyı rahatlattı
    Sonraki yazıBelediyecilikte son nokta: “Buraya taşınana ev ve araba hediye”
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın