Zorunlu ekspertiz hizmeti doğru değil

Vatandaşın ev alırken başvurmak zorunda kaldığı ekspertizlere karşı uzmanlar uyarıda bulundu. Kredili gayrimenkul alımlarında ekspertiz raporu olarak adlandırılan ve SPK lisanslı değerleme şirketleri tarafından hazırlanan raporlarda yaşanan süreç sıkıntısı alıcıyı alımdan vazgeçirecek boyutlara getiriyor.

Zorunlu hareket

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, gayrimenkul alımını banka kredisi ile hayata geçirmek isteyenlerin, zorunlu olarak bankanın anlaşmalı olduğu değerleme firmasıyla çalışmak zorunda kaldığına dikkat çekerek, “Tüketici, değeri aşağı yukarı belli olan bir gayrimenkulün ekspertiz raporu için, prosedür ve süreç sıkıntısı nedeniyle işlemden vazgeçmek istese dahi, ödediği bedeli geri alamıyor. Şayet kullanacağı kredi tutarı ekspertiz raporunda çıkan bedelle örtüşmüyorsa farklı bankaya başvurduğunda da aynı prosedürle bir kez daha karşılaşıyor.

Ya bölgeyi bilmiyorsa

Değerleme şirketlerindeki bekleme süresi, bölgeyi yeterli bilmeyen eksperin yönlendirilmesi, henüz lisans almamış kişiler tarafından ekspertiz işlemlerinin yapılması gibi birçok nedenle tüketici, prosedür ve süreç sıkıntısından dolayı alımdan vazgeçebiliyor. Bu nedenle alıcı da, satıcı da, aracı da mağdur oluyor” dedi.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıTOKİ’den Doğu Anadolu’da iki yeni proje
    Sonraki yazıDünyanın ilk akıllı kampüsü Türkiye’de açılıyor
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın