Kentsel dönüşümde 502 adet imzaya gerek var

Bursa'da haftasonu yapılacak kongrede, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkan adayı Maksut Kaya, kentsel dönüşümün hızlanması gerektiğini, Büyükşehir Belediyesinin uyguladığı emsal artışı kararını desteklediklerini belirtti.  Bürokrasinin azaltılması için öneriler sunacaklarını ifade eden Maksut Kaya, "Bir ruhsat almak için 502 adet imzaya gerek var. Ruhsat alıp kullanmaya başlayıncaya kadar geçen süreçte gerek belediyeler gerek müteahhitler tarafından 502 kişi bir araya gelip bu bürokrasiyi bitirebiliyor. Ruhsat süresi 6 ay, inşaatın bitiş süresi ise 4 ay. Yani 4 katlı bir bina 4 ayda bitebiliyorken, ruhsat süresi 6 ayı geçebiliyor. Bu rakamların azaltılması için çalışmalarımız olacaktır" diye konuştu.

BURSA’DA DÖNÜŞÜM 125 YIL SÜRER

Kentsel dönüşümün olabilmesi için öncelikle planlama yapılması gerektiğini anlatan Kaya, şu değerlendirmede bulundu:

“Benim belediye meclislerindeki üyem, Bursa'yı, bakanlıktan daha çok düşünür. Dönüşümün, imar planlarına işlenmesi ve belediye meclislerinden geçilmesi gerekmektedir. Bunun için belediye meclislerinde, planlama ilkelerine uygun olarak emsal artışları 0,50, 0,25 ya da 1 olabilir. 2012 tarihinde Kentsel Dönüşüm Yasası yürürlüğe girdi. 17 Ağustos 2015 tarihine kadar 400' e yakın bina, kentsel dönüşüme tabii tutuldu. Bursa'da TUİK verilerine göre 400 bin riskli yapı var. Bunların dönüşebilmesi için çok hızlı bir çalışma olması lazım. Dolayısıyla imar planlarının parsel bazında değil, bölge bazında veya ilçeler bazında yapılması gerek. İstanbul'da 2 yılda yıkılan bina sayısı 7 bin, Bursa'da ise 400. Bu hızla dönüşümün 125 yılda bitmesi gerekiyor. Depremin ne zaman geleceği zaten belli değil, bizim de ömrümüz 125 yıla dayanmaz" diye konuştu

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıKumluca Arena görücüye çıktı
    Sonraki yazıStill İstanbul Diamond Kurtköy teslime hazırlanıyor
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın