İstanbul’a bilim merkezi müjdesi

İstanbul’u bilim ve teknoloji turizminin yeni merkezi yapacak olan proje ile her yıl en az 500 özel ve yetenekli çocuk ve gencin bilimsel araştırma yapmasına imkân sağlanacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “3 ay içinde Türk Uzay Ajansı”nın açılacağını açıklamasına paralel bu yıl içerisinde İstanbul’da dev bir bilim merkezi de hizmete giriyor. Üsküdar Belediyesi’nin dev projesini hayata geçiren Asal Bilim, “İstanbul Bilim Merkezi Üsküdar” ile eğitim veren, bilim üreten ve teknoloji ihraç eden bir merkez olarak batı ülkelerindeki muadilleri ile yarışır nitelikte bir kurumu ülkemize kazandırmayı planlıyor.

35 bin metrekarelik alana inşa ediliyor

35 bin metrekare kapalı alan üzerinde yapımı tamamlanan bilim merkezi uzay, uydu teknolojileri, doğa bilimleri, robotik ve tıp teknolojileri alanında özel galerileri, atölye ve ar-ge çalışmaları, her yaş kuşağına hitap edecek etkinlik modülleri ile vatandaşların (özellikle gençlerin) bilim ve teknoloji alanındaki farkındalığını artırması hedefleniyor.

Türkiye’nin en büyük sergi alanlarına ve bilim müzesine sahip olacak kurumda, çok amaçlı salonlar, sıra dışı bir konferans salonu, fitness alanları ve iki adet yüzme havuzu da yer alıyor. Türkiye'nin en büyük Gezegen Evi de İstanbul Bilim Merkezi’nde faaliyet gösterecek. 54 metre yüksekliğindeki “Gözlem Kulesi” ise ziyaretçilere dijital dürbün ile İstanbul’un eski ve yeni halini seyretme imkânı sunacak. Dev kompleksin yıllık en az 450 bin yerli ve yabancı misafiri ağırlaması planlanıyor.

Yeni bilim adamları yetişecek

Asal Bilim Yönetim Kurulu Başkanı Esat Ertaç Erbesler, 21. Yüzyılda bilim üreten merkezlere ihtiyaç bulunduğunu belirtti. “Toplumsal bakışı değiştirmeliyiz” diyen Erbesler, bu doğrultuda, Türkiye’nin ihtiyaçlarından yola çıkarak projelendirilen ve “İstanbul Bilim Merkezi Üsküdar” şeklinde isimlendirdikleri dev kompleksin dünyada yükselen trend olan bilim turizminin yeni destinasyonu olacağını da belirtti ve “Her yıl en az 500 özel ve yetenekli çocuk ve gencin bilimsel araştırma yapmasına, uluslararası yarışmalara katılmasına ve geliştirdiği projenin patent alımına destek sağlanacak" dedi.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıParima’dan 2017’de ödemesi başlayan hiç peşinatsız bahar kampanyası
    Sonraki yazıUlusoy’un 24 otobüsü satıyor
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın