Çatı sektörü , çatılardaki yangın ve uçma riskini azaltmak için buluşuyor

ÇATIDER, Türkiye’de çatı ve cephe sistemleriyle ilgili süreçlerde yer alan tasarımcılar, malzeme üretici ve dağıtıcıları, uygulamacılar, araştırmacılar ve ilgili diğer meslek gruplarının bir araya gelerek sektörün gelişmesine katkıda bulunulması amacıyla iki yılda bir Çatı ve Cephe Sempozyumu düzenliyor. Sempozyumda, dünyada geçerli teknoloji ve standartlara ulaşarak yenilerini belirlemek için iş birliği olanakları geliştiriliyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde 2-3 Haziran 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan 8. Çatı ve Cephe Sempozyumu’nun Yürütme Kurulu’nda Prof. Dr. Nihal Arıoğlu (İTÜ), Prof. Dr. Nil Türkeri (İTÜ), Doç. Dr. Mustafa Özgünler (MSGSÜ), Yrd. Doç. Dr. Cem Altun (İTÜ), Yrd. Doç. Dr. Erkan Avlar (YTÜ), Yrd. Doç. Dr. Sevgül Limoncu (YTÜ), Yrd. Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu (MSGSÜ), Öğr. Gör. Dr. Caner Göçer (İTÜ), Ar. Gör. Onur Savaşkan (MSGSÜ), Semih Kafadar (ÇATIDER), Atila Gürses (Onduline Avrasya), Adil Baştanoğlu (Arımeks), Levent Pelesen (Mardav), Jozef Bonfil (BTM), Lebriz Akdeniz (Türk Ytong) ve Süleyman Mazlum (Mimar) yer alıyor. Başkanlığını Prof. Dr. Nihal Arıoğlu’nun üstlendiği Bilimsel ve Teknik Kurul’da Dokuz Eylül Üniversitesi, İTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden akademisyenler bulunuyor.

Sempozyumun ana sponsoru Braas Çatı Sistemleri, altın sponsorları Işıklar Yapı Ürünleri, Kinspan İzopoli, Mardav ve Ytong, sponsorları ise 3M, Alsim, Multiplan, Onduline ve Rheizing oldu. Medya sponsorluğunu Emlakwebtv ile Çatı ve Cephe Dergisi üstlendi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi destek veren olarak yer alıyor.

Moderatörlüğünü ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M.Nazım Yavuz’un üstlendiği “Tasarımda ve Uygulamada Güvenli Çatılar” konulu panelde ise Nevzat Sayın (Mimar NSMH), Korhan Işıkel (TÜYAK Yönetim Kurulu Üyesi), Dç. Dr. Mustafa Özgünler (MSGM Öğretim Görevlisi) ve Cihan Hazinedar (Ata Sigorta Riziko Teftiş Dep. Müdürü) konuşmacı olarak yer alacak.

Yanlış uygulamaların ağır faturası

Türkiye’de her yıl binlerce bina ve çatı yangını meydana geliyor. İzmir’de 2015 yılında 3 bine yakın yangın meydana geldi. 2016 yılının ilk iki ayında ise 600’e yakın yangın çıktı. Bursa’da 2015 yılında yaklaşık 1700, 2016 yılının ilk iki ayında 160’ı aşkın yangın meydana geldi. İstanbul’da ise 2015 yılında sadece baca yangını sayısı 1185 oldu. Bu yılın ilk iki ayında ise 278 baca yangını meydana geldi. Ankara’da geçen yıl 45, bu yılın ilk 2 ayında ise 12 çatı yangını meydana geldi

Türkiye genelinde de benzer şekilde yaşanan yangın ve çatı uçma olaylarının önemli bir bölümünü, gerekli önlemlerin alınması ve standartlar çerçevesinde uygulamaların gerçekleştirilmesi halinde engellemek mümkün.

“Sektörün gelişmesine katkı sağlıyoruz”

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Türkiye’de çatı ve cephe sektörünün son yıllarda çok büyük bir gelişme sağladığını belirterek, “Dünyanın en yeni uygulama ve teknolojilerini ülkemizde uygulamaya başladık. Bu süreçte, düzenlediğimiz sempozyumun önemli bir katkısı var. Buna rağmen halen standartlardan uzak uygulamalar nedeniyle istenmeyen riskleri yaşamak zorunda kalıyoruz. Bu sorunun çözümü için tüm sektör paydaşları katkı sağlamaya hazır. Sektör temsilcilerinin büyük bir ilgi gösterdiği sempozyuma bu alanda çalışma yapan tüm akademisyen ve uzmanların katılımını bekliyoruz ” dedi.

Sempozyumda, ‘Çatı ve Cephe Sistemleri ve Bileşenleri’, ‘Çatı ve Cephe Sistemlerinin Performansları’, ‘Çatı ve Cephe Sistemlerinde Süreçler’, ‘Sürdürülebilir Çatı ve Cephe Sistemleri’, ‘Çatı ve Cephe Sistemlerinde Görsel Etki’, ‘Çatı ve Cephe Sistemlerinde Yasal Olanaklar’, ‘Sınırlamalar ve Sigorta’, ‘Çatı ve Cephe Sistemlerinin Yapım ve Onarım Süreçlerinde İş Güvenliği’, ‘Tarihi Yapılarda Çatı ve Cepheler’, ‘Yenilikçi Çatılar’ ve ‘Çatı ve Cephe Sistemlerinde Enerji Üretimi’ konuları ele anılacak.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıİzmir’e ‘Köfrez Geçişi’ müjdesi
    Sonraki yazıTürk şirketler Libya’ya 18.5 milyar dolarlık proje yapacak
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın