Geçiş ücreti de belirlendi

Başbakan Binali Yıldırım, 18 Mart 2017'de temeli atılacak Çanakkale 1915 Köprüsü'nün geçiş ücretinin 15 euro + KDV olacağını bildirdi. Köprünün 2023 yılında açılması planlanıyor.

Çanakkale'nin Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasına inşa edilecek Çanakkale 1915 Köprüsü'nün geçiş ücreti de belli oldu. Yapım süresinin 5 yılda bitirilmesi hedeflenen köprü 2023 yılında hizmete girecek.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Çanakkale geçilmez diyorduk, Çanakkale geçilir. Hikayeler yazmaya çalışanlar, kötümser hava yaymaya çalışanlar bir kez daha gerçeğin böyle olmadığını ümit ederim ki görmüş olur. Köprüden geçiş süresi 5 dakika olacak” dedi.

Çanakkale Köprüsü’nün 2023 metre olacağı, viyadüklerle toplandığı zaman 5 km’den fazla bir uzunluğa eriştiğini belirten Yıldırım, “Buna ilaveten de 100 kilometrelik bir otoyol var. Bunun ağırlıklı kısmı Gelibolu’dan başlayıp Malkara’ya kadar devam eden oradan da İstanbul’a uzanan bir otoyol. Hedefimiz onun da ihalesini gerçekleştirerek, yapımına da en kısa sürede başlamak” ifadelerini kullandı.
 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıİstanbul’a yeni iskele geliyor
    Sonraki yazıBinlerce hanede ilk yaşama adım atıldı
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın