Bahçeli’den Hollanda’ya sert tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi Hollanda’yı lanetlemektedir. Bilinmelidir ki, aziz milletimiz 16 Nisan’da Avrupa’ya, terör örgütlerine, Türkiye’nin kuyusunu kazmaya çalışan bütün çürümüş odaklara dersini verecek, sandıkta evet diyecektir” diyerek Hollanda’ya tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve gurbetçilere yönelik tutum ve politikaları hakkında açıklamalarda bulundu. Duruma tepki gösteren Bahçeli, “Hollanda yalnızca Türkiye’yi topyekun hedef almakla kalmamış, insanlık camiasına karşı da büyük bir suç işlemiştir. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bir bakanının cebren yolunu kesmek, vatan toprağı sayılan diplomatik misyonumuza ulaşmasını engellemek alçak ve aşağılık bir saldırıdır” dedi.

“Düşünce özgürlüğüne kara leke sürüldü”

“Hollanda hükümetinin ırkçı ve tahammülsüz uygulaması esasen su katılmamış bir Türk düşmanlığının, Türkiye hazımsızlığının çok net tezahürüdür” diyen Bahçeli, “Bu ülke 18 Nisan 1961 tarihli Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesini ayaklar altına kalmakla kalmamış, ülkemizle mazisi çok eskiye dayalı dostluk ve müttefiklik ilişkisini de zedelemiştir. Üstelik, Hollanda’nın mütecaviz ve marazi yönetim anlayışına yönelik haklı ve meşru demokratik tepkiler şiddet ve şekavetle karşılanmış, masum vatandaşlarımızın üzerine köpeklerle, atlı polislerle saldırılmıştır. Bu vahşiliğin, bu kepazeliğin kınanması insanım diyen herkesin elbette ortak sorumluluğudur. Avrupa’da düşünce ve ifade özgürlüğüne, insani ve vicdani taleplere izleri uzun seneler çıkmayacak kara bir leke sürülmüştür” ifadelerini kullandı.

“Bedeli sandıkta ödetilecek”

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihsel hak ve çıkarlarını korkusuzca savunmanın, tüm vatan evlatlarının en temel haysiyet görevi olduğunu dile getiren Bahçeli, “İktidarı ve muhalefetiyle Türkiye yıkılmaz, aşılmaz, geçilmez bir kaledir. Türk milleti zulme karşı dayanışma içindedir. Hollanda’nın yanlı, kasti ve kararmış politikalarına karşı etkili, milli ve asla geri adım atmayan diplomatik ve siyasi kararlar derhal alınmalı ve uygulamaya geçilmelidir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket ülkemizdeki ve yurt dışındaki teşkilatlarıyla birlikte devletinin, hükümetinin yanında sapsağlam duruş gösterecek, barışçıl ve demokratik nitelikli protestoların yeri geldiğinde icrasından kaçınmayacaktır. Şu anda Hollanda’yla diplomatik ilişkilerin askıya alınması, diğer yaptırım ve tedbirlerin sırasıyla hayata geçirilmesi acil bir ihtiyaçtır. Ta ki, Hollanda Türkiye’den ve Türk milletinden resmi özür dileyene kadar bu kararlılık sürdürülmelidir. Sık sık bahsedilen, ama bize göre sözde kalan Avrupa değerlerini, kökten çürüten Hollanda’nın bayağı ve maksatlı Türkiye husumeti unutulmayacak, unutturulmayacaktır. Bu ülkede yaşayan Türk vatandaşları da 15 Mart’ta saldırganlığın bedelini sandıkta, demokratik adap ve yollarla mutlaka ödetecektir. Milliyetçi Hareket Partisi Hollanda’yı lanetlemektedir. Bilinmelidir ki, aziz milletimiz 16 Nisan’da Avrupa’ya, terör örgütlerine, Türkiye’nin kuyusunu kazmaya çalışan bütün çürümüş odaklara dersini verecek, sandıkta evet diyecektir” dedi.

 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıÇavuşoğlu: Özür yetmez karşılığı olacak
    Sonraki yazıObezite pek çok hastalığın habercisi!
    Tuğçe Ağırlar
    Emlakrotasi.com.tr Emlak ve Ekonomi Editörü. 1989 Sakarya doğumlu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden 2011 yılında mezun oldu.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın