Terör örgütü PKK’nın sözde grup sorumlusu öldürüldü

PKK'nın sözde grup sorumlusu öldürüldü.

PKK’nın sözde grup sorumlusu öldürüldü. Terör örgütü önceki gün düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 14 teröristten birinin örgütün sözde “grup sorumlusu” olduğu belirtildi.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı timlerce, 26 Mart Pazar günü, kent merkezine bağlı Kutudere bölgesinde, terör örgütü PKK’nın kış üslenmesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda ölü ele geçirilen 14 teröristin cenazesi, kimlik tespiti için Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Teröristlerin kimliklerinin ortaya çıkartılması amacıyla yapılan ilk incelemede, etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin “Ferhat Dersim” kod adlı Yusuf Doğan adlı terörist olduğu anlaşıldı. Doğan’ın etkisiz hale getirilen teröristlerin sözde “grup sorumlusu” olduğu tespit edildi.

Diğer teröristlerin kimlik tespit çalışmaları ile olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Ölü olarak ele geçirilen 14 teröristin Tunceli-Erzincan güzergahında son 2 yılda çok sayıda yol kesme, güvenlik güçlerinin şehit edilmesi ve bir askerin kaçırılması eylemlerini gerçekleştirdiği belirlendi.

Teröristlerin kimlikleriyle ilgili bilgiler de netleşmeye başladı. Öldürülen Ferhat Dersim kod adlı teröristin asıl adının Yusuf D. olduğu ve Tunceli bölge sorumlularından olduğu öğrenildi. Yusuf D’nin yardımcısının da yine ölü olarak ele geçirilen 14 terörist arasındaki Necmi Gar kod adlı terörist olduğu tespit edildi.

Öldürülen Tunceli bölge sorumlularından Yusuf D’nin örgütün talimatıyla yerel halkın sempatisini kazanmak ve işbirlikçi devşirebilmek için kod ad olarak kullandığı Ferhat isminin sonuna Tunceli’nin eski adı Dersim’i soy isim olarak eklediği öğrenildi.

Diyarbakır’da “Amed” soyadını kullanarak bölge halkını etkilemeye çalıştığı tespit edilen terör örgütü PKK’nın son zamanlarda soyadı oyununu Irak’ın Musul iline bağlı Sincar/Şengal bölgesinde de tezgaha koyduğu ortaya çıkmıştı. O bölgelerde terör örgütünün kod olarak Zeki Şengali, Agit Civyan Ezid, Beridan Ezidi gibi bölgeye uyarlanmış soy isimleri kullandığı güvenlik güçlerinin raporlarına yansımıştı.

 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıKocaeli’deki FETÖ davasında şartlı tahliye
    Sonraki yazıParis’teki Çakal Carlos davası sürüyor
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın