Demir fiyatlarındaki artış konut fiyatlarını etkiler mi?

Demir, konut maliyetine doğrudan etkisi olan bir emtia şeklinde belirtiliyor. Dolayısıyla demir fiyatlarındaki yükselişin konut fiyatlarındı da etkileyeceği öngörülüyor.

Demir cevheri fiyatlarında, Singapur piyasasında bugün önceki işlem gününe göre yüzde 10 artış yaşandı. Demir cevheri bazı Çinli çelik üreticilerinin enerji krizi sebebiyle beklenenden daha büyük üretimışını sürdürüyor. Demir ve bakır fiyatları Mayıs’ta tüm zamanların rekorunu kırdı.

Geçen hafta Çin ve Hindistan’da kömür arzyla ilgili problemler büyümüş ve çeşitli enerji kesintiler meydana gelmişti. Enerji kesintilerinin üretimi etkilemesi üreticiye baskı yapmaya sürerken emtia fiyatlarındaki yükselişin de enflasyona baskı oluşturabileceğine dikkat çekiliyor.

KONUT FİYATLARINI VE ENFLASYONU ETKİLER
Demir, konut maliyetine doğrudan etkisi olan bir emtia şeklinde belirtiliyor. Dolayısıyla demir fiyatlarındaki yükselişin konut fiyatlarındı da etkileyeceği öngörülüyor. Ayrıca emtia fiyatlarındaki yükselişler enflasyonda da yukarı yönlü risklere neden oluyor.

Diğer taraftan Mysteel’in ülkedeki 91 maden eritme tesisine dayandırdığı ankete göre, Çin’de inşaat demiri marjları Eylül’ün sonunda yükseldi.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıKentsel dönüşüm için finansman yaratılması isteniyor!
    Sonraki yazıYabancılara gayrimenkul satışında son durum!