Erdoğan’dan kontrollü darbe iddiasına sert tepki: Gayri ahlaki bir yaklaşım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde NTV ve Star TV ortak yayınında Oğuz Haksever’in (sağda) gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

NTV canlı yayınında soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kontrollü darbe iddiası için, “Çok iddialı çok gayriahlaki bir yaklaşımdır. Şehitlerimize çok ciddi bir saygısızlıktır. Benim Marmaris’ten hareket ettiğim andan önce yaptığım bir açıklama var. Kontrollü darbe girişiminin sinyalini kimden nasıl nerede aldığımı bütün bunları kendisinin ispat etmesi lazım” dedi. 

Oğuz Haksever: Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kontrollü darbe iddiası vardı. Dediğine göre hem iddianamelerdeki bazı ifadelerden hem de daha önce yaptığı konuşmalardan deşifre oldular yanıtını almış 9 buçukta darbe olur mu diyince. Bunun kontrollü bir darbe kanaatine kendisini sürüklediğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan: Çok iddialı çok gayriahlaki bir yaklaşımdır. Şehitlerimize çok ciddi bir saygısızlıktır. Benim Marmaris’ten hareket ettiğim andan önce yaptığım bir açıklama var. Kontrollü darbe girişiminin sinyalini kimden nasıl nerede aldığımı bütün bunları kendisinin ispat etmesi lazım. Fakat bu zat yalana maruf bir kişidir. Eğer ispat edemiyorsa bu gayriahlaki olmanın ötesinde benim edebimle ifade edemeyeceğim bir sıkıntıdır. 15 Temmuz’un şehidi de gazisi de bunu lanetleyecektir. Acaba kendisi ben mesela Marmaris’te kaldığım yerden ayrılıyorum helikopterle ve ayrılmadan önce kaldığım yerin ev sahibi bana tabi isterseniz elimizde başka imkanlarımız var sizi farklı yere götürebiliriz dediğinde hayır dedik. İşte o zat ortada. Ben şu anda ulaşabilirsem açıklamayacağım ya Ankara ya İstanbul’a ulaşacağım. Helikoptere binerken kaptanımla birkaç şey konuştuk ve hareket ettik. Ne zaman biz Dalaman’a indik meğer bizden önce oraya gelmişler ve Dalaman’daki uçaklarımızı da aramışlar. Bizim üç noktada uçağımız vardı. Hep havada nereye gideceğimizi belirliyoruz. Uçağımıza bindikten sonra pilot nereye gidiyoruz diye soruyor. “Sen dedim şimdi buradan Ankara İstanbul arası bir kertiz al ben mesafe yaklaştıkça son anda söyleyeceğim sana” dedim. Ben ekrandan takip ediyorum, “şu anda İstanbul’un durumu ne Ankara’nın durumu ne” diye sordum kaptana. “İstanbul’da pistler karartılmış vaziyette” dedi. “Peki sen bu haliyle inebilir misin?” “İnerim ama çok riskli, pistin üzerine bir şeyler koymuş olabilirler” dedi. “Sen dedim oraya bir yönel gerekirse bir alçak uçuşla geç pisti sonra bir iniş yap” dedim.
Biz piste gelmeden önce bu arada İstanbul Emniyet Müdürü’nü aradık durum için. Kule o anda işgal altındaydı. “Şu anda biz operasyon hazırlığındayız kule için” dedi. Kuleyi hemen hallettiler sağolsunlar, anında da pist aydınlatıldı. Biz haberi alınca piste indik. Piste inince alan herkes aprona çıkmış fakat uçaklar üstümüzde uçuyorlar. Ben tabi eşim, kızım, damadım, torunlar birlikte arabaya bindik ve apronda vatandaşlarımızın arasına karıştığımız anda milletimle iç içe oldum. İsterdim ki aynı anda orada başkaları da olsaydı. Biz içerde oturduk konuştuk dediler ki saat 23’te de buraya Kılıçdaroğlu indi. Bizden önce oraya inmiş. Nerede şimdi diye sordum bilmiyoruz dediler. Meğerse Bakırköy ilçe başkanı mı belediye başkanı mı ne evine gitmiş. Burada bütün millet varken sen neredesin? Eğer örtülü bir darbe girişimiyse bunu sana kim söyledi? Belediye başkanının evine niye gidiyorsun? Hani diyordun ya bir zamanlar bir darbe girişimi olsa tanka ilk ben çıkarım. Niye çıkamadın? Bu iş lafla olmuyor bu iş inanç işi. Şu anda da her zamanki yalanlarından birini daha söylüyor. Buradan bir kez daha söylüyorum dürüstsen, haysiyet sahibiysen örtülü darbe girişimiyle ilgili elinde hangi belge varsa bunu açıkla. Yargıya da yardımcı ol bize de yardımcı ol. Zerre kadar vatanseversen zerre kadar milliyetperversen yardımcı ol.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıIrak Başbakanı İbadi’den Kerkük Açıklaması
    Sonraki yazıBaşbakan sanatçılarla buluştu
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın