Canan Karatay: Şeker en tatlı zehirdir

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, özel bir okulda düzenlenen konferansa katılmak için geldiği Isparta'da, gazetecilere açıklama yaptı.

Canan Karatay: Şeker en tatlı zehirdir… İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Karatay: Kanserin sebebi, vücuttaki insülin hormonu yüksekliğidir. Ekmek bunu çok yükseltir ve trans yağlar, yani pakete girmiş tüm gıdalarda bulunan yağlar, kanser sebebidir. Onun için ‘Şeker ve ekmek tüketmeyin, şeker, en tatlı zehirdir’ diyorum. 

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, “Kanserin sebebi, vücuttaki insülin hormonu yüksekliğidir. Ekmek bunu çok yükseltir ve trans yağlar, yani pakete girmiş tüm gıdalarda bulunan yağlar, kanser sebebidir. Onun için ‘Şeker ve ekmek tüketmeyin, şeker, en tatlı zehirdir’ diyorum.” dedi. Karatay, özel bir okulda düzenlenen konferansa katılmak için geldiği Isparta’da, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanserin sebebinin vücuttaki insülin hormonunun yüksekliği olduğunu söyledi. 

KANSER YAPAN ŞEKERDİR

Şekerin, kansere neden olduğunu belirten Karatay, “Kanser yapan şekerdir, yediğimiz şekerlerin ve ekmeklerin kan şekerini yükseltmesidir. Kanserin sebebi, vücuttaki insülin hormonu yüksekliğidir. Ekmek bunu çok yükseltir ve trans yağlar, yani pakete girmiş tüm gıdalarda bulunan yağlar, kanser sebebidir. Onun için ‘Şeker ve ekmek tüketmeyin, şeker, en tatlı zehirdir’ diyorum. Kan şekerini en çok yükselten ekmektir.” diye konuştu. Ekmekte, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının izniyle yüzde 10 katkı maddesi olduğuna da işaret eden Karatay, “O katkı maddesinin içinde bromür var. Bromürün artık kanserojen olduğu tüm çalışmalarda gösterildi. Bromür, klorür gibi ağır bir metaldir. Suriye’de klorür gazı kullanılarak insanlar öldü. Klorür de bromür de aynı gruptan sayılır.” ifadesini kullandı. 

BAHAR HALSİZLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN…

Prof. Dr. Canan Karatay, baharın gelmesine rağmen doğal kış ürünlerinin tüketilmesine devam edilmesi uyarısında bulundu. Bahar geçişlerinde yorgunluk ve halsizlik de yaşanabileceğine değinen Karatay, “Bahar halsizliğinin önüne geçecek, doğal köy tereyağıdır, zeytinyağıdır, balık yağıdır. Bunları bol bol tüketirsek, bahar yorgunluğu olmaz.” dedi. Bazı gıdalar ile ilgili sindirim güçlüğü yaşanabileceğini vurgulayan Karatay, şöyle konuştu: “Kilo veremiyorsanız, eğer bir şey yediğiniz zaman gaz oluyorsa bilin ki vücudunuz onu artık tolere edemiyor. Uzun süre kilo vermeyen, alerji şikayeti olanlara gıda intoleransı testini yaptırıyorum ama güvenilir yerlerde yapılması lazım. Eğer gizli bir gıda alerjiniz dahi varsa bilin ki kilo da veremezsiniz, hastalıklardan da kurtulamazsınız.”

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıMeme küçültme ameliyatı kamu hastanelerinde ücretsiz
    Sonraki yazıÇavuşoğlu: Operasyon için koalisyona bilgi verildi
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın