Trump’tan Erdoğan’a tebrik telefonu

Trump’tan Erdoğan’a tebrik telefonu… ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak halk oylamasında elde ettiği başarı dolayısıyla tebrik etti. Erdoğan ile Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, DEAŞ’a karşı ortak mücadele konuşuldu, kendi amaçlarına ulaşmak için teröre başvuran tüm gruplara karşı iş birliğinin gerekliliği de vurgulandı. Görüşmede, Beşşar Esed’in yaptığı eylemlerden sorumlu tutulması gerektiği konusunda mutabık kalındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştiği belirtilerek, görüşmede Beşşar Esed’in yaptığı eylemlerden sorumlu tutulması gerektiği konusunda mutabık kalındı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında telefon görüşmesi gerçekleşti.

Trump, Erdoğan’ı 16 Nisan’daki referandumda elde ettiği zaferden dolayı tebrik etti.

Suriye’de son gelişmelerin ele alındığı görüşmede, rejimin 4 Nisan’da kimyasal silahla yaptığı saldırının ABD tarafından cezalandırılmasına da değinildi.

ABD Başkanı Trump, bu hususta ülkesine verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

– DEAŞ’a karşı ortak mücadele görüşüldü

İki lider, Beşşar Esed’in yaptığı eylemlerden sorumlu tutulması gerektiği konusunda mutabık kaldı.

DEAŞ’a karşı ortak mücadelenin de konuşulduğu görüşmede, kendi amaçlarına ulaşmak için teröre başvuran tüm gruplara karşı işbirliğinin gerekliliği vurgulandı.

BEYAZ SARAY’DAN REFERANDUM AÇIKLAMASI

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Türkiye’deki halk oylamasıyla ilgili, “Uluslararası bir komisyon değerlendirmesini yapıyor ve 10-12 gün içinde bir rapor açıklayacak. Bunu bekleyeceğiz, bırakalım şu anda onlar işini yapsın.” yorumunu yaptı. Türkiye’de bir seçim yapıldığını ve insanların bu seçimlere katılarak oy verdiklerini ifade eden Spicer, herhangi bir yorum yapmadan önce ilgili komisyonların çalışmalarının tamamlanması gerektiğini belirtti.

Beyaz Saray’dan kısa bir süre önce de ABD Dışişleri Bakanlığı, halk oylamasıyla ilgili, “Her iki taraftan seçmenleri ve tarafları, Türkiye’nin geleceği için beraber çalışmaya odaklanmaya ve anlamlı bir siyasi diyalogu sürdürmeye teşvik ediyoruz.” değerlendirmesi yapılmıştı.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıABD’den 16 Nisan halk oylaması açıklaması
    Sonraki yazıBakanlar Kurulu’ndan OHAL kararı
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın