Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması gerçekleşti

    T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleşen Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması’nda Beyoğlu markasının bugünü, geleceği ve sunduğu fırsatlar ele alındı.

    Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması’nın açılışında konuşan T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Beldelerin, insanların yasadığı ortak mekanların geleceğini o yörede yaşayan yerel yönetimlerin başındaki insanların ufukları belirliyor. Başta tabii ki yerel idareler olmak üzere bizim mülki idaremiz, bölgede yasayanların hepsi, bölgeyle ilgili bir araya geliyor hedef koyuyor ve bu hedefe doğru koşuyorsa çok güzel sonuçlar elde ediyoruz. Bu anlamda Beyoğlu Yatırımcılar Grubu’nu oluşturan 32 yatırımcının yer aldığı platformu görmek de oldukça mutlu edici” diye konuştu.

    Türkiye’de şehirciliğin geçmişine değinen Özhaseki; “İlk belediye kanunları 1930’lara denk geliyor. Planlamalar da 1920’li 1930’lu 1940’lu yıllarda yapılıyor. Arkasından 1940’larda göç furyası başlıyor. Bu göçler karşısında eski kadim şehirlerimiz maalesef büyük bir tahribata uğruyor. Bunlar karşısında hazırlıksız kalınmış. Bilgisizlikten, belediye teşkilatlarının zayıflığından, sosyolojiyi okuyamamaktan ve ideolojik bir tavırdan kaynaklanıyor. 2000’ler gelene kadar kimliksiz, sağlıksız şehirlere sahip olmuşuz. Bir terzi girmiş ölçüsüzce ölçüp biçmiş. Bugün geleceğe aydınlık bakıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada bir sürü sıkıntımıza rağmen şehircilik adına gerçekten beni bu ülke insanı ümitlendiriyor. Doğru bir mantık ve çözümle iyi işlerin yapıldığını görmek hepimizi gelecek adına ümitli kılıyor. Bir insanı ilk önce yüzünden tanırsınız Türkiye’nin yüzü de İstanbul’dur göz bebeği de Beyoğlu” dedi.

    Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yaptığı konuşmada, “2004’ten bu yana 5.737 bina restorasyon ve renovasyondan geçti. Bir metrekare yeni inşaat yapmadan eski binaları hayata döndürerek 2 milyon 250 bin metrekare ticaret ve yaşam alanı kazandırdık. Zaman içinde değerini yitirmiş, kaderine terkedilmiş, harabe olmaya yüz tutmuş mekanlarda bugün tasarım ofisleri, sanat galerileri, restoranlar, eğlence mekanları, teknoloji firmaları ekonomi üretiyor, iş üretiyor, refah üretiyor. Okmeydanı, Piyalepaşa, Örnektepe, Tarlabaşı ve daha onlarca projeyle yatırım, kalkınma, ilerleme Beyoğlu’nun her köşesine yayılıyor. Bir yerel yönetici olarak, Bütün bu faaliyetlerden beklentim, vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin artmasıdır. İş, istihdam imkanlarının çoğalmasıdır. Yenilikçi ve rekabetçi bir odak şehir kurmaktır. En nihayetinde, en ücra köşesinden en merkezi noktasına kadar Beyoğlu’nda yaşayan herkesin mutluluğunu artırmaktır. 2 milyon insan her gün misafirimiz. 46 bin turist her gün Beyoğlu otellerinde konaklıyor. Yüzlerce kültür ve sanat merkezi her gün yüz binlerce ziyaretçi alıyor. Beyoğlu sadece İstanbul ve Türkiye için değil dünya için çok değerli bir yer. Bu nedenle Beyoğlu’na yatırımda yarışan girişimcilerimiz var” ifadelerini kullandı.

    Beyoğlu’nun rakamlarla dönüşümü

    Beyoğlu’nun içinde bulunduğu bu değişim ve dönüşüme rakamlarla da değinen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “2004 yılında 6.000 olan konaklama kapasitemiz bugün 46.000’e çıktı. Beyoğlu’ndaki konaklama yatırımları 1,6 milyar dolara ulaştı. Bu otellerde 20.000 sürekli istihdam sağlanırken günlük 5 milyon dolar, yıllık ise 1,9 milyar dolarlık ekonomi oluştu. Turizm, hizmet ve perakende sektöründeki yatırım toplamı ise 3 milyar doları buldu. Tüm bu yeni yatırımlarla birlikte 13 yıl içerisinde 100.000 yeni istihdam oluştu. Tarlabaşı’ndan Atatürk Kültür Merkezi’ne, Narmanlı Han’dan, Maksim Sahnesi’ne, Alkazar Sineması’na ve İstiklal Caddesi’ne büyük işler bir bir bitiyor. Galataport, Haliçport, Okmeydanı, Piyalepaşa gibi projeler, bütün hızıyla ilerliyor.

    Sadece Galataport tek başına 6 milyar TL’lik bir yatırım değerine sahip. 7 milyon turist hedefi ve 2 milyon kruvaziyer yolcu hedefi var. Özetle Beyoğlu’nun turizm potansiyelinin yüzde 15’ini tek başına oluşturacak nitelikte değerli bir proje olarak Beyoğlu’nda inşa ediliyor. Yapımına ruhsat verdiğimiz halen inşası devam eden 1 milyon 455 bin metrekare ticari alan önümüzdeki 3 yıl içerisinde faaliyete geçecek. Başka bir ifadeyle Okmeydanı ve Haliçport hariç 2,5 milyar $ yatırım hayat bulacak. Böylelikle 3 yılda, son 13 yılda elde ettiğimiz büyümeye denk bir gelişme gerçekleşecek. Bu nedenle şu an imkan varken Beyoğlu’nun içinde olmaya değer diyoruz. Rekabetçi, yenilikçi, istihdam üretecek, teknoloji ve inovasyonun dönüştürücü gücünün farkında olan herkesi, Beyoğlu vizyonunun bir parçası olmaya davet ediyoruz” açıklamalarını yaptı.

     

    Proje Bilgi Formu

    Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
    Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

      Önceki yazıSur Yapı Antalya 107 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışta
      Sonraki yazıERA’dan 3 büyük ilde seminer
      Yıldıray Gökkaya
      1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

      YORUM YAZIN

      Lütfen yorumunuzu yazın.
      Buraya adınızı yazın