Emlak Vergisi hangi koşullarda geri alınabiliyor?

‘Biz İmpomes olarak müşterilerimizin ödedikleri vergileri geri almasını da sağlıyoruz’ diyen Kartalkanat, birikmiş vergi borcu olanları da 31 Ekim 2016 tarihini kaçırmamaları konusunda uyardı.
Damla Kartalkanat, içinde bulunulan sürecin emlak vergisi açısından bilinmesi gereken önemli detaylar içerdiğini, geçmişte bir şekilde vergisini ödeyememiş ve bu nedenle birikmiş vergi cezalarıyla karşı karşıya kalan mükellefler için, yürürlükteki Torba Yasa’nın kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu aktardı. Kartalkanat ayrıca, yapılandırma imkanı sayesinde mükelleflerin cezai yüklerinin azalacağını açıkladı:

“Yürürlüğe giren Torba Yasa kapsamında, 31 Ekim 2016 tarihine kadar başvuran mükelleflerin geçmiş dönem emlak vergisi borçları yeniden yapılandırılabiliyor. Yeniden yapılandırma kapsamında mükelleflere borçlarının gecikme faizinin ve gecikme zamlarının silinmesi imkanı tanınıyor. Bunun için vergi mükelleflerinin 31 Ekim tarihini kaçırmaması gerekiyor. Yapılandırma kapsamına belediyelere olan emlak, ilan, reklam, su ve çevre temizlik vergisi de giriyor. Borcunu peşin ya da taksitli ödemek isteyenler ilk ödemeyi 2 Ocak 2017 tarihine kadar yapabilecekler.”
İmpomes’te kurumsal mülk sahipleri için imar hakları, işgaller konusunda takip yapmalarının yanında vergiye dair süreçleri de takip ederek uyardıklarını da anlatan Damla Kartalkanat, bu çerçevede son dönemde pek çok müşterilerini emlak vergi muafiyeti konusunda da uyardıklarını açıkladı.
 
Birkaç parselin emlak vergisinden muaf olmasını sağladık
 
Kartalkanat, kanunda yer alan emlak vergi muafiyeti konusunda açıklamalarda bulundu: “2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunun, 10/9/2014 tarih ve 6552 sayılı Kanunla değişik getirilen “istisnalar ve muafiyetler” başlıklı 21 inci maddesine göre Tapu Kütüğüne “Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığıdır” kaydı konulmuş olan taşınmaz kültür varlıkları ile arkeolojik sit alanı ve doğal sit alanı olmaları nedeniyle üzerlerinde kesin yapılanma yasağı getirilmiş taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları olan parseller her türlü vergi, resim ve harçtan muaf. Teknik bir konu olduğu için pek çok mükellef bu muafiyetten haberdar değil. Bu nedenle mükellefler ödememesi gerektiği halde emlak vergisi ödemiş olabiliyor. Biz İmpomes çatısı altında bu muafiyet kapsamına giren mülkleri tespit ettiğimizde, müşterilerimizi konuyla ilgili olarak aydınlatıyoruz. Takibini yaptığımız birkaç parselin emlak vergisinden muaf olmasını sağladık ve mükelleflerin de geçmişte ödedikleri vergiyi geri almasına rehberlik ettik.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıSilifke’de büyük ihale
    Sonraki yazıŞehir Konakları Ümraniye’yi zenginleştiriyor
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın