Eski Bursa yeniden inşa ediliyor

Yıllardır kaçak yapılaşmanın baskısı altında kalan ve toplam 70 bin metrekare alandan oluşan Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. 

Jeolojik sakıncalı bölge Demirkapı'da yapıların yüzde 42'si Bakanlık tarafından riskli ve sağlık koşulları açısından yetersiz bulundu.  Bakanlığın raporunda, yaklaşık olarak 7 hektar büyüklüğündeki alanda, toplam 144 adet yapı bulunduğu belirtildi.

Rapora göre, 144 yapıda,  325 adet bağımsız birim bulunuyor. Bu bağımsız birimlerin 315'i konut, 9'u ticaret ve 1 bağımsız birimde depo işlevi görüyor. Çalışma alanında, 2012 verilerine göre bin 105 kişi yaşıyor.
Alanın jeolojik analizlerinde, yapıların yüzde 17'si iyi, yüzde 42'si orta, yüzde 42'si de kötü kalite yapılardır. Yapıların yüzde 3'ü ahşap, yüzde 56'sı betonarme, yüzde 42'si de yığma yapılardır. Yapıların yüzde 22'si tek katlı, yüzde 54'ü iki katlı, yüzde 19'u üç katlı, yüzde 5'i de dört katlıdır.

Osmangazi’de Kentsel Dönüşüm Yılı

Demirkapı dönüşüm projesi, Osmangazi Belediyesinin kentsel dönüşüm hamlesinin önemli ayaklarından birini oluşturuyor.

2016 yılı Osmangazi’de ‘kentsel dönüşüm’ yılı ilan edildi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşüm konusundaki ilk adımını Şehircilik Akademisi’ni kurarak attı. Üniversite, akademik odalar ve sivil toplum kuruluşları gibi, şehrin tüm dinamiklerini de içine alan Şehircilik Akademisi’nin yürüttüğü çalışmalar sonunda, Türkiye’nin ilk Kentsel Dönüşüm Master Plan çalışması hayata geçirildi. Master plan çalışmaları kapsamında ilçenin tamamı taranarak şehrin fiziki, doğal, coğrafi ve kültürel dokusunu içeren bir harita ortaya çıkarıldı.

İlçede 12 farklı kentsel dönüşüm uygulama alanı belirleyen Osmangazi Belediyesi, bunlardan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesini başlatarak şehirde kentsel dönüşümün filizini ateşledi .

Yüzde 85’ini sosyal yaşam alanlarının oluşturduğu Soğanlı Kentsel Dönüşümü, yalnızca uygulandığı mahallenin değil, şehrin adeta çöküntü alanı olarak bilinen Demiryolu altının da çehresini değiştirecek.

Belediye Soğanlı ile birlikte Kanalboyu Caddesi’ni, iki bina arası 100 metre olacak şekilde yeniden düzenliyor. Böylece, Botanik Park, Kanalboyu, Merinos Parkı ve Kültürpark arasında şehrin nefes alacağı yepyeni bir yeşil aks ortaya çıkmış olacak.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıNewYork’taki daire 19 bin TL peşinatla Adana’da
    Sonraki yazıFinans Merkezi’ne destek Londra, örnek Dubai’den
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın