Hazır beton üreticileri Gaziantep’te buluştu

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları” semineri düzenlendi. Gaziantep’te gerçekleştirilen seminerde kaliteli beton üretimi üzerine konuşuldu.

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından Gaziantep’te “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları” semineri düzenlendi. Kaliteli beton üretimi ve beton uygulamasının doğru yapılması amacıyla düzenlenen seminere Gaziantep Vali Yardımcısı Hüseyin Yılmaz başta olmak üzere Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Başkanı Yavuz Işık, THBB Yönetim Kurulu Üyeleri, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, inşaat mühendisleri, müteahhitler, mimarlar, yapı denetim kuruluşlarının temsilcileri ve hazır beton tesislerinin yetkilileri katıldı.

Hazır beton sektörü ve Türkiye Hazır Beton Birliği hakkında bilgileri aktaran Yavuz Işık; ”Türkiye,  hazır beton üretimine birçok ülkeden geç başlamış olmasına rağmen bugün, yıllık 109 milyon metreküp üretimi ve 16 milyar TL’nin üstünde gelir hacmiyle 2009’dan bu yana Avrupa’nın lideri ve dünyanın en büyük üretim hacmine sahip üçüncü ülkesi konumundadır” dedi.

Türkiye’de ve dünyada hazır beton sektöründeki son gelişmeleri aktaran Aslı Özbora Tarhan Türkiye’de üretilen hazır beton dayanım sınıflarına dikkat çekerek; “Türkiye’de üretilen beton seneler içerisinde sadece miktar olarak değil aynı zamanda beton dayanım sınıfları da önemli ölçüde yükselmiştir” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir seminerde, beton bileşenleri, betonun üretimi, yerleştirilmesi ve bakımı ile ilgili bilgiler vererek “Günümüzde beton alıcısı sadece basınç dayanımını ve işlenebilirliği değil betonun daha ileri düzey teknik özelliklerini bildirerek hazır beton talebinde bulunabilir” diye konuştu.

Betonun üretim aşamasından şantiyelerde kullanımına kadar kalite denetimlerinin nasıl yapılacağı konusunda bilgi veren Selçuk Uçar, kentsel dönüşüm mevzuatıyla gündeme gelen mevcut yapılardaki beton kalitesinin ölçümü konularına değindi. Konuşmasında Kalite Güvence Sisteminin önemine vurgu yapan Uçar, “Beton kalitesindeki en önemli unsur, beton üretim yerinin ve sisteminin uygun olmasıdır. Bu nedenle beton alırken, betonun KGS denetiminden geçmiş olması aranmalıdır” dedi.

THBB 2017 yılı programı dâhilinde İstanbul ve Gaziantep’te düzenlenmiş olan seminerler; Ankara, İzmir, Adana, Kayseri, Eskişehir, Antalya, Muğla, Denizli, Tekirdağ, Samsun, Tokat, Malatya ve Trabzon illerinde gerçekleştirilmeye devam edecek.

 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıİkitelli Şehir Hastanesi Rönesans güvencesiyle geliyor!
    Sonraki yazıEmlak Vergisi itirazında son gün: 31 Temmuz
    Tuğçe Ağırlar
    Emlakrotasi.com.tr Emlak ve Ekonomi Editörü. 1989 Sakarya doğumlu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden 2011 yılında mezun oldu.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın