İnşaat sektöründe 2018 planları

2018 yılına umutlu giren inşaat sektörü temsilcileri, yeni yıldaki hedeflerini ve projelerini açıkladı. Bu yıl büyümenin aynı çizgide devam etmesini bekleyen inşaatçılar, yeni yeni projelerle sektöre soluk getirecekler. Sektör temsilcileri ayrıca faizlerin düşmesiyle konut satışlarının cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşacağını öngörüyor.

5.3 Milyarlık Arsa Portföyü Var

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “2018’de mevcut 5.3 milyar TL değerindeki arsa portföyümüz içerisinden, yeni ihale edeceğimiz arsalarla, sektöre yön verecek projeler üreteceğiz edeceğiz” dedi.  Kurum İstanbul Kuzey Yakası, Kartal, Bahçelievler ve Bahçekent bölgesinde geliştirdikleri projeleri 2018 yılı içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini de dile getirdi. Murat Kurum “Ayrıca yine 2017 yılında ihalesini yaptığımız ve ruhsat alım işlemlerini sonlandıracağımız projelerimizin lansmanlarını da 2018 yılı içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

En Hızlı Konut Satan Markası

2017’de Türkiye’nin en hızlı konut satan gayrimenkul markası olan Nef, henüz lansmanını dahi yapmadığı Nef Çamlıtepe projesindeki 497 konutun satışını 2 günde tamamlamıştı. Nef, 2018’de de yeni rekorlara hazırlanıyor. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “2018’de Luxury Living’ konseptiyle, Kandilli ve Bodrum Gölköy’de hayata geçireceğimiz projelerimizin yanı sıra Çekmeköy, Beykoz, Beylerbeyi, Nakkaştepe ve Bayramoğlu projeleriyle 3.9 milyar TL’lik yeni yatırım yapacağız” dedi.

Ferko yüzde 35 Büyüme Hedefliyor

Ferko bu yıl Göktürk’te üç projeye, Büyükdere Caddesi üzerinde de bir yeni projeye başlayacak. Bu doğrultuda 2018’de yeni başlayacak projelerle birlikte yıl içinde yüzde 35’lik bir büyüme hedefi bulunuyor.

Artaş Yatırımlarını Sürdürecek

Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2018 yılında faiz oranlarının makul seviyelere çekilmesiyle gayrimenkul sektöründe talebin canlanacağını belirtiyor. Çetinsaya, “Biz Artaş olarak yatırıma devam edeceğiz” diyor.

10 Yıl Daha Sarıyer-Ayazağa bölgesinde 

Halen Sarıyer – Ayazağa, Küçükçekmece, Güneşli, Zeytinburnu ve Başakşehir’de projeler geliştiren İnvest İnşaat, Sarıyer-Ayazağa bölgesinde en az 10 yıl daha projeler geliştirmeyi planlıyor. Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, “Türkiye, ekonominin tüm aksları ve lokomotifi konumundaki inşaat sektörüyle 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Ülkemiz, güçlü ekonomisiyle bu coğrafyanın gidişatına yön verecek potansiyel ve gücü kendinde bulacak” diyor.  Şirket yakın zamanda Başakşehir’de Başakport ve Veliefendi’de Panorama İstanbul projelerini hayata geçirmeyi planlıyor.

Fuzul’den 3 Yıllık Hedef

Fuzul Grup olarak önümüzdeki 3 yıl için 2.5 milyar TL’lik yatırım planladıklarını söyleyen Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, “2018’den beklentimiz yüksek. 1000 adetin üzerinde konut satarak 1 milyar TL ciroya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

3.5 Milyarlık Katma Değer Yaratacak

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, 2018’de konut satışlarının azalmayacağını hatta aksine kredi faiz oranlarında istikrarın sağlanması ve hata aylık bazda yüzde 1 ‘in altına gerilemesi durumunda satış trendinin artarak devam edeceğini öngörüyor. 2017 yılını tamamlamadan toplam 2400 üniteden oluşan beş büyük projeyi satışa sunduklarını vurgulayan Durbakayım, “Projelerimizin büyüklüğü yaklaşık 3 milyar liraya ulaşıyor. Bunlara ek olarak önümüzdeki 6 ay içinde üç büyük projeye daha başlamayı hedefliyoruz. Kartal, Fikirtepe ve İzmir’de gerçekleştireceğimiz projelerle birlikte ekonomiye yaklaşık 3.5 milyar liralık bir katma değer yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

DAP’tan 3 Milyarlık Proje

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2017’nin Dap için çok özel bir yıl olduğunu ifade ederek, “İlk çeyrekte belki de cumhuriyet tarihinin en büyük satış başarısını yakaladık. 2018 de son derece verimli olacak” dedi.  Yılmaz DAP İzmir projesiyle birlikte İstanbul dışındaki ilk yatırımlarını gerçekleştirdiklerini belirtirken, “Çeşme’de denize sıfır çok lüks bir proje daha geliştireceğiz. İzmir’de önümüzdeki süreçte 3 milyar TL’lik en az üç proje yapacağız” diye konuştu.

Sur Yapı Antalya’ya Şehir İnşa Ediyor

Antalya’da 8 milyar TL yatırımla yeni bir şehir inşa edeceklerini ifade eden Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, İstanbul ve Bursa’da satışı devam eden 17 projeyle birlikte yılı hedefledikleri şekilde tamamladıklarını açıkladı.  Elmas “BURSA Marka AVM’nin ardından İstanbul dışında ikinci yatırımımızı Antalya’da başlattık. 2018’de Antalya ve İzmir projemizle yatırımlarımız devam edecek” dedi.

Ağaoğlu 3 Yeni Projeye Başlayacak

Ağaoğlu Grubu’nun 2017’yi 1.5 milyar TL ciroyla kapatacağını söyleyen Ağaoğlu CEO’su Haşan Rahvalı, 2018 yılında ise 3 yeni projeye başlayacaklarını açıkladı. 2017 yılında Maslak 1453 projesinin satışlarını tamamladıklarını ve Çekmeköy Park projesinin lansmanını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Rahvalı, “2018 yılının başında Ankara’da gerçekleştireceğimiz bir projemiz var. Dikmen Vadisi’nde yer alacak projemiz yaklaşık 1.000-1.200 konuttan oluşacak. Ayrıca 2017 yılı içerisinde Çinli ve Hong Konglu yatırımcılarla Bodrum’da 12 ay yaşayacak bir turizm şehri için ön anlaşma imzalamıştık. Bu projeyi de yine 2018 yılı içerisinde yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yalova’da bir inşaat projesi için çalışmalar sürüyor. Bu proje için de 2018 yılı içerisinde netleşeceğini söyleyebilirim” dedi.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıKayseri’ye yeni bir yaşam alanı
    Sonraki yazıMüteahhitlere yeterlilik kriterleri getiriliyor
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın