Paralel İnşaat ülke gündeminde

Star ve Gaziantep Hakimiyet gazetelerinin haberine göre, daha önce Gaziantep'te 'Yurt yapacağız' diyerek metrekaresini 6 TL'den aldığı araziye, metrekaresi 4.000 TL olan 3 bin 400 lüks konut inşa eden ve buradan milyonlarca lira kazanan Paralel inşaat, şimdide rotayı Kadıköy'e kırdı.

CHP'li Kadıköy ilçesinde yaptığı 6 inşaatta toplam 190 lüks daire inşa eden Paralel Inşaat'ın daire başı fiyat ortalaması 90 metrekare için 2 milyon 200 bin TL. Paralel inşaat'ın, 6 apartman için istediği toplam bedel ise 229 milyon TL olurken, bunun büyük kısmının şirketin kâr hanesine yazılacağı hesaplanıyor.

2012 yılında çarpık yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla çıkarılan Kentsel Dönüşüm yasası, Kadıköy'de sadece Bağdat Caddesi, Fenerbahçe, Caddebostan gibi lüks semtlerde değil Kozyatağı, Sahrayıcedid gibi orta halli semtlerde de metrekare fiyatlarını uçurdu. Bölgedeki fiyatların Nişantaşı ile yarışır hale gelmesi Paralel İnşaat için yeni bir finans kaynağına dönüştü. 

1 DAİRE 2 MİLYON TL

Paralel İnşaat, ANTEPİA skandalının ardından Kadıköy'deki ranta talip oldu. Bunu da internet sitesinde şu ifadelere yer verdi:

"2014 yılında proje bölgesine İstanbul'u da ekleyen şirket, Kadıköy – Bağdat Caddesi bölgesinde kentsel dönüşüm projeleri geliştirerek işlerine devam etmektedir. Stratejik olarak bölgede kalıcı olmayı hedefliyoruz."

Paralel yapıya menfaat sağladığı ve haksız kazanç iddialarıyla gündeme gelen Naksan Holding'e, Mart ayında operasyon düzenlenmişti. Gaziantep'te Zirve Üniversitesi için 204 bin metrekarelik arsayı 'yurt yapacağız' diyerek metrekaresini 6 TL'den satın alan Naksan Holding'e bağlı Paralel İnşaat, sözkonusu arsanın üzerine metrekaresi 4 bin TL'den satılan ANTEPİA adlı 3 bin 400 konutluk lüks site inşa etti.  Gaziantep'in AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin göreve gelince imar değişikliği sonrası inşaat yapılmayan alanla ilgili iptal kararı geldi.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıÇorum Stadı’nda inşaat süreci resmen başladı
    Sonraki yazıAvrupa Konutları Başakşehir Eylül 2017’de teslim
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın