Sınıra duvar örülüyor

Suriye'deki iç savaş ve son dönemdeki terör saldırıları nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Suriye sınırında da güvenlik önlemleri artırılması kapsamında, 911 kilometrelik sınıra beton bloklardan duvar örüldüğü bildirildi.

Başta TOKİ olmak üzere farklı firmalar tarafından hazırlanan bloklar, 15 ila 20 kilometrelik bölümler halinde Hatay sınırından başlayıp Şırnak hudut hattına kadar 14 ayrı bölgede inşa ediliyor. Hat boyunca 2 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğindeki 7 tonluk seyyar blokların Suriye sınırındaki Suruç ilçesinin karşısında yer alan Kobani bölgesine yerleştirme çalışmaları tamamlandı.
Türk Seddi diye de anılan set, yaklaşık 8 bin 850 kilometrelik Çin Seddi ve ABD-Meksika sınırındaki 3 bin 500 kilometre civarındaki duvarın ardından dünyanın en uzun üçüncü duvarı olacak.

Güvenlik için her şey düşünüldü

Suruç Kaymakam Vekili Tarık Açıkgöz, Türkiye'nin güvenlik amacıyla sınır hattındaki önlemlerini artırdığını belirterek; “Duvar Suriye sınırının tamamına örülecek. Duvarın dayanıklılık seviyesinin üst düzeyde. Bölgemizde yoğun bir şekilde duvar örme çalışmaları sürüyor. Şu anda Valiliğimiz tarafından yapılan 5 kilometrelik kısmın yüzde 95'i tamamlandı. Bir de TOKİ tarafından ihalesi yapılan 24,7 kilometrelik duvar çalışması var. Onun da bir kısmı bitti. Toplam 32,7 kilometrelik sınır hattımızın 4 kilometresi hariç sınırdaki tüm duvar çalışmalarımız tamamlandı. Diğer kalan kısımlar ile alakalı da kısa süre içerisinde ihale yapılacak" diye konuştu.

Güvenlik çalışmalarının sadece duvarla sınırlı kalmadığını aktaran Açıkgöz, "İlk etapta 8 kilometrelik bir alanda güçlendirilmiş kafes tel çalışmamız da oldu. Sonrasında 17 kilometrelik bir alan için de yine kafes teli ihalesi yapıldı ve tamamlandı ayrıca 5 metre genişliğinde bir güvenlik yolu olacak. Sınır güvenlik sisteminde kulelerimiz, kamera sistemlerimiz, hepsi olacak" ifadelerini kullandı.
 
Kaynak: Habertürk

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıAlya Penta projesi
    Sonraki yazı‘Dekovil Hattı’ yeniden canlanıyor
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın