2017 yılında rekor kırılabilir

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu’nun yabacılara konut ve işyeri satışında uygulanacak olan KDV istisnasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Kararın ekonomimize döviz kazandırılması açısından önemli bir adım olduğuna değinen Kuzu, “Uygulamadan yararlanacaklar, satış bedelinin en az yarısını satış işleminden önce döviz olarak ülkeye getirmek zorunda. Kalan kısmını da 1 yıl içinde yine döviz olarak getirecekler. İnşaat sektöründe geçerli olan KDV düzenlemelerinin konut ve işyerleri ile sınırlı kalmaması gerektiğini düşünüyorum.

Söz konusu düzenlemelerin apart ünite gibi diğer tüm birimleri de kapsaması, farklı ünite talepleri olan alıcıya daha fazla seçenek sunacaktır. Ekonomimize tartışmasız katkı sağlayacak olan bu teşvik, ciddi döviz girdisi yaratmakla beraber satışlarda da ciddi bir yükseliş getirecektir” diyerek hükümet tarafından atılan bu adımlarla 2017 yılında yeni bir rekorun kırılabileceğini söyledi.
 

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıErguvan İnşaat’tan çevre dostu proje
    Sonraki yazıSelf İstanbul’da ön satışlar başladı
    Yıldıray Gökkaya
    1975 İzmit doğumlu, 1996 İstanbul Üniversitesi mezunu, emlakrotasi.com.tr'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. YeniBirlik Gazetesi Ekonomi ve Emlak Editörü.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın