İnşaat patronları TÜİK rakamlarını nasıl yorumladı?

TÜİK, Ağustos ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; Türkiye’de 2017 Ağustos ayında 120 bin 198 konut satıldı. Türkiye genelinde konut satışları 2017 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 arttı.

TÜİK ağustos ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Türkiye genelinde konut satışları 2017 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 oranında artarak 120 bin 198 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 18 bin 696 konut satışı ve yüzde 15,6 ile en yüksek paya sahip oldu. Sektör temsilcileri ise TÜİK tarafından açıklanan verileri böyle yorumladı:

Sefa İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Öztürk

En güvenilir ve en çok prim getirisine sahip gayrimenkul, her zaman olduğu gibi en iyi yatırım aracı olarak karşımıza çıkıyor. Talep de, yatırımlar da hız kesmiyor. Biz de çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.

Asoy İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adem Soytekin

Eylül ayından itibaren konut satışlarının artarak devam edeceğine inanıyorum. Ülkemizde istikrarın sürmesi ve sektörün devlet tarafından desteklenmeye devam etmesi halinde gayrimenkul sektörü canlılığını korumaya devam edecektir.

Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yamaç

İstatistiksel veriler; İstanbul’da konut sektörünün canlılığını koruduğunu, inşaat sektöründe yatırımların hız kesmediğini ve konut talebinin artarak devam ettiğini gözler önüne seriyor. Sektörümüze güvenimiz tam, yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

MİNT Genel Müdürü Özgür Doğan

İnşaat sektörünün gelişimi ve buna bağlı olarak konut satışlarının artması her zaman önceliklerimizden olan ekonominin büyümesi demektir. Güçlü ekonomi de güçlü Türkiye anlamına gelir.

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt

Birbirini izleyen aylarda gelen artış rakamları bizlere moral vermeye devam ediyor. Bu artış trendinin önümüzdeki aylarda da devam edeceğini, 2017’nin sektör açısından başarıyla tamamlanacağını söyleyebiliriz.

Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala

Konut satışlarındaki artışın önümüzdeki aylarda da devam edeceğini öngörüyoruz. Mevcut istikrarın devamıyla sektörün ekonomiye olan katkısının hız kesmeyeceğini, bu katkının önümüzdeki süreçte daha da artarak devam edeceğini söyleyebiliriz.

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar

TÜİK tarafından Ağustos ayı konut satışlarına yönelik açıklanan rakamlar, sektördeki büyümenin devam ettiğini gösteriyor. Ağustos ayındaki konut satış rakamlarının artması sektörümüzün ekonomideki lokomotif sektör olma niteliğini koruduğunun da bir göstergesi.

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık

TÜİK tarafından açıklanan 2017 Ağustos ayı konut satış rakamları, sektördeki büyümenin devam ettiğini gösteriyor. Devletin sektör için sağladığı önemli desteğin devamı halinde sektörün hızlı büyümesini devam ettireceğinden eminiz.

Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır

Bu veriler, büyüme sürecin devam ettiğini gösteriyor. Yüzde 4,7’lik artış konutun hala en güvenilir yatırım aracı olduğunu ortaya koyuyor. Oranlarda zaman zaman dalgalanma yaşansa da bu artışın önümüzdeki dönemde de devam edeceğini düşünüyoruz.

Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram

Mevcut durum bize gayrimenkul sektörünün tekrar canlanmaya başladığını gösteriyor. Konut sektöründe asıl hareketlenmeyi ekim-kasım-aralık aylarında görmeye başlayacağız. Düzenlenecek kampanya ve desteklerle, beklemeye geçen taleplerin yoğunluk kazanmasını bekliyoruz.

Yapıen İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Celal Koçer

Türkiye genelinde konut satışlarında Ağustos ayındaki bir önceki yılın aynı ayına göre yaşanan artış, sektöre olan ilginin devamı niteliğinde. Sektör olarak yıl boyunca yakaladığımız oranlara baktığımızda, sektörün Türkiye ekonomisine katkısının artarak devam ettiğini görüyoruz.

Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca

Sektörde yılbaşından beri süre gelen satış rakamları sektörün her zaman olduğu gibi güvenilir bir liman olduğunu bize bir kez daha gösteriyor. Açıklanan ağustos rakamları da yükseliş trendinin istikrarlı bir yapı kazandığına işaret ediyor.

Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak

Satışlarda temmuz ayında yaşanan hareketliliğin ağustos ayını da tetiklediğini görüyoruz.  Ekonomimizin baş aktörlerinden biri olan gayrimenkul ve inşaat sektörünün sergilediği başarılı büyüme performansı, biz yatırımcılar için geleceğe olan güvenimizi daha da artırıyor.

Proje Bilgi Formu

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak ister misiniz?
Formu doldurun, mesajınızı proje sahibine iletelim.

    Önceki yazıBatışehir’de kira öder gibi ev sahibi olma dönemi
    Sonraki yazıİletişimde yeni boyut
    Tuğçe Ağırlar
    Emlakrotasi.com.tr Emlak ve Ekonomi Editörü. 1989 Sakarya doğumlu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden 2011 yılında mezun oldu.

    YORUM YAZIN

    Lütfen yorumunuzu yazın.
    Buraya adınızı yazın